AcasăNewsSUA admit ”rolul constructiv” al interventiei Rusiei in Siria

SUA admit ”rolul constructiv” al interventiei Rusiei in Siria

Pana la urma, Putin i-a facut pe americani sa-l aplaude

Departamentul Apararii a admis ca a vazut ”progrese” in Siria , dupa operatiunea militara rusa si spera ca Moscova ”sa continue sa se concentreze” pe ISIS si sa-l influenteze pe Bashar al-Assad sa puna capat razboiului.

Pana la urma, Putin i-a facut pe americani sa-l aplaude

”Este clar ca militarii rusi si-au concentrat atentia mai mult pe Daesh decat pe alte chestiuni iar noi consideram acest lucru pozitiv”, a indicat  marti purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook, informeaza Russia Today. ”Au spus de la inceput ca primul scop a fost lupta contra Daesh in Siria si asta fac acum”, a declarat Cook, precizand ca Washington a vazut ilustrarea acestei realitati in teroritoriile siriene. ”Schimbari in regimul lui Assad sunt necesare. Dar nimeni nu poseda o asemenea influenta, o asemenea greutate, ca Rusia. Speram ca Rusia va utiliza aceasta influenta de-o maniera cat mai constructiva”, a adaugat oficialul american. Comentarii care arata o schimbare de atitudine a administratiei Obama vizavi de actiunile Moscovei in Siria. Saptamana trecuta, secretarul de Stat John Kerry , care a a avut o intalnire cu Vladimir Putin la Moscova, a convenit ca importanta ajutorului rus in Siria este de ”interes strategic” pentru SUA, referindu-se la ajungerea la o tranzitie politica in Siria.

Pentagon evacueaza 670 de americani din Turcia

670 de persoane vor fi evacuate din Turcia din cauza amenintarilor cu privire la propria securitate, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului. Aceste persoane, care se afla in provinciile turcesti Mugla, Izmir si Adana, sunt membri ai familiilor militarilor americani si functionari ai Pentagonului. Aceleasi masuri vor fi aplicate si asupra familiilor acestora. Turcia a fost in ultima perioada teatrul a numeroase atentate teroriste, ultimul in 19 martie, in Istanbul, soldat cu cinci morti.

author avatar
National
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger