AcasăNewsStudentii vor sa aiba cuvantul in alegerea rectorilor

Studentii vor sa aiba cuvantul in alegerea rectorilor

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) are ca prioritati pentru anul universitar 2011-2012 modificarea Legii Educatiei astfel incat studentii sa fie reprezentati in proportie de 25 la suta la alegerea rectorilor. Decizia a fost luata la Adunarea Generala a ANOSR care a avut loc la Iasi.

Printre prioritatile ANOSR se mai numara implementarea statutului studentului, continuarea demersurilor pentru reducerea regiilor de camine, eliminarea taxelor ascunse din universitati.

Potrivit presedintelui ANOSR, Daniela Alexe , miscarea studenteasca trebuie sa isi continue demersurile in solutionarea problemelor.

“Mandatul 2011-2012 reprezinta o perioada plina de provocari, pe care ANOSR isi asuma sa le rezolve cat mai bine, militand in continuare pentru drepturile si interesele studentilor din Romania. Speram ca in curand sa vedem adoptat Statutul Studentului insa munca nu se termina aici, el trebuie sa isi produca efectele la nivelul fiecarui student. Mai mult, Legea Educatiei inca nu respecta dreptul studentilor de a fi reprezentati in toate structurile decizionale. De aceea miscarea studenteasca trebuie sa isi continue demersurile in solutionarea problemelor”, a declarat Daniela Alexe. Congresul ANOSR a avut loc la Iasi in perioada 25-28 august.

author avatar
Cornelia Draghici
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger