AcasăNewsSTS isi face „Cinemateca” de alegeri!

STS isi face „Cinemateca” de alegeri!

Iata ca, dupa isteria din SUA, unde tot mai temutul FSB rusesc a fost acuzat la cel mai inalt nivel ca si-ar baga hackerii sa „smenuiasca” alegerile prezidentiale, a venit randul germanilor sa se teama de acest lucru. Asa ca dupa ce insusi cancelarul Angela Merkel a tras un semnal de alarma cu privire la alegerile de la anul, seful Serviciului de Informatii Interne BFV a declarat oficial ca rusii au lansat atacuri cibernetice fara precedent, care pot influenta inclusiv organizarea alegerilor.

Măsuri excepţionale de securitate luate pentru scrutinul electoral

Si cum cehii deja se vaitasera de acelasi scenariu pus in practica de la Moscova, unda de soc a ajuns probabil si in tara noastra din moment ce, cu doar cateva zeci de ore inainte de scrutinul pentru parlamentare, generalul Marcel Opris, nimeni altul decat seful STS,  a anuntat luarea unor masuri cu totul exceptionale pentru a preveni posibile interventii in procesul electronic de numarare a voturilor.

Se filmeaza totul!

Astfel, nu doar ca vor fi montate camere de vedere in absolut toate sectiile de votare, dar cei raspunzatori de bunul mers al procesului electoral din teritoriu risca inchisoarea daca nu se va filma totul! Pentru ca, dupa cum a avertizat Opris, „ nu va mai exista nicio interventie umana in acest proces, in sensul ca la ora 12.00 noaptea fix toate procesele verbale completate electronic de catre presedintii sectiilor de vot, asistati de operatori, vor fi publicate automat de sistem. Iar neefectuarea acestei operatiuni de filmare este infractiune, fiindca inseamna alterarea procesului electoral”. Asa ca, daca  se stabileste ca a fost vorba de o intrerupere voluntara, ci nu de un incident tehnic, cei raspunzatori risca inclusiv pedeapsa cu inchisoarea.

Se baga la arhiva

Mai mult chiar, seful STS a avertizat  si ca filmarile vor fi pastrate timp de trei luni, „pentru ca daca va exista vreo suspiciune de infractiune noi vom avea toate filmarile, pe care le putem pune imediat la dispozitia Justitiei. Iar daca un operator STS sau cineva din BEC face vreo operatiune in sistemul informatic prin care sa altereze corectitudinea votului, urmele raman acolo si sunt la dispozitia Justitiei”.

author avatar
Andrei Coman
461 afisari

1 COMENTARIU

  1. S-ar parea ca isteria nu e chiar asa de nefondata. Ovidiu Drobota, hackerul roman din Oradea care publica stiri false in site-ul endingthefed.com care sa-l ajute pe Trump in alegerile americane, este si creatorul site-ului expunere.com unde face propaganda anti-occident, anti-americana si pro-rusa. N-ar fi de mirare sa gasim o legatura cu hackerii lui Putin de la Leningrad.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger