AcasăNewsSTS ii contrazice pe doctorii Sorin Ianceu si Radu Zamfir

STS ii contrazice pe doctorii Sorin Ianceu si Radu Zamfir

Radu Zamfir

Medicul Sorin Ianceu, ranit in accidentul aviatic din Muntii Apuseni a fost externat luni de la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj.

Radu Zamfir

Acesta a declarat ca a sunat la 112 si a dat coordonatele de pe Google Maps, si mai ales ca a spus la telefon zona unde s-au prabusit, intre localitatile Horea si Belis. Insa, Serviciul de Telecomunicatii Speciale are o alta varianta, spunand ca Sorin Ianceu nu ar fi sunat la 112 dupa producerea accidentului.

Doctorul Sorin Ianceu a povestit ca telefoanele sale au fost distruse in momentul impactului, dar ca a vorbit cu cei de la 112 de pe telefonul colegului Radu Zamfir.

„Le-am spus inclusiv ca daca pleaca din Horea spre Belis pe drumul 1R, la jumatatea distantei, pe partea dreapta, ne aflam prabusiti. Stiam localitatile intre care s-a prabusit avionul. Ar trebui sa existe aceste inregistrari. In acele momente, nu ne-am gandit sa ne inregistram telefoanele ca sa ne justificam. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu stiu sa ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am incercat sa scoatem coordonatele din aplicatia Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus ca trebuie sa asteptam un SMS de la un operator de telefonie mobila care sa contina sase cifre, pe care sa il dam mai departe si in functie de acesta ne vor localiza. Eu nu imi aduc aminte sa fi primit vreun mesaj”, a povestit medicul Sorin Ianceu, la Digi 24, luni seara.

STS a emis un comunicat de presa  spunand ca dr. Sorin Ianceu nu a sunat la 112 si ca medicul Radu Zamfir nu a trimis, prin 112, coordonatele geografice ale locului unde a cazut avionul.

Potrivit STS, Radu Zamfir a descris ce vedea in jurul sau si a indicat drept coordonate ora afisata pe telefon.

„Serviciul de Telecomunicatii Speciale protesteaza ferm fata de afirmatiile potrivit carora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin Sistemul 112. Dansul a descris doar ce vedea in jurul sau si pe un ecran de telefon mobil, incepand cu ora 19:30, doctorul Zamfir indicand ca si coordonate ora afisata pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1, care, evident, nu sunt cooordonate geografice”, se arata intr-un comunicat al Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Avionul de mici dimensiuni transporta de la Bucuresti la Oradea o echipa medicala care urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Dupa cautari de aproape sapte ore, victiemele au fost gasite de trei localnici. Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator. Ambii si-au pierdut viata.

author avatar
Andra Nesu
620 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger