AcasăNewsStructurile de elita ale Politiei, in pericol de dezintegrare

Structurile de elita ale Politiei, in pericol de dezintegrare

Nici nu au apucat sa-si linga bine ranile dupa ce au scapat de buclucasul ministru Traian Igas, ca sefii Politiei Romane s-au trezit cu alta belea pe cap. Si nu este vorba doar de numirea unui agent de circulatie in fruntea serviciului secret DGIPI.

In trupele speciale au fost angajati fosti sportivi de performanta

Daca ar trebui sa urmeze indicatiile pretioase ale CSAT, comandantii IGPR ar ramane fara singurele structuri pe care reusisera pana acum sa le fereasca cat de cat de „igasizarea” fortata.

De la Serviciile de interventie rapida si pana la Directiile de combatere a criminalitatii informatice, structurile de elita ale Politiei Romane sunt formate in marea lor majoritate din profesionisti angajati de-a lungul timpului in Ministerul de Interne din alte domenii de activitate. Deci, din hulita „sursa externa”. Iar indepartarea fostilor sportivi de performanta din brigazile speciale si unitatile antidrog sau a inginerilor din cele de combatere a pirateiei informatice ar reprezenta practic destructurarea acestora.

Florin Marcu

author avatar
eNational
1.177 afisari

6 COMENTARII

  1. Multi din oamenii de acolo (nu toti) sunt bine pregatiti si ar fi pacat sa se renunte la serviciile lor.

  2. Da ,asta-i reversul medaliei.Nu tot ce-i din sursa externa trb.aruncat….Dar cunosc jandarmi(doi cunosc eu !!!) care nu au scoala si au ramas in sistem iar unul care a facut scoala de 2 ani(!!!) a fost dat afara.Cica cel dat afara(cuoscutul meu,cu numele liviu v.) nu a luat testele ….Cum le-au luat electicianul si fotbalistul care nu au iesit din sistem??Cu mita,desigur.Ca electicianul e vinator si gonac pt.generalii iar fotbalistul a stins destul cheag cind juca la Medias….Asta-i Romania reala,nu ce spun pe tv.politicienii cere zic ca lupta impotriva coruptiei.

  3. Daca-i inginer sa fie incadrat pe o functie care cerintele postului necesita studii de inginerie (IT nu se face la Acad de Pol); tot asa si cu psiholog, sociolog, medic sau contra-bataus (sportiv). Ce te faci cu cel care a facut Management la Spiru?? ce-l incadrezi comandant? Cu Stinte Juridice e clar ei de la Academia de Politie si performeaza munca de politist. Aici e problema ca au ajuns cei cu stinte agricole, management?, inginerie (ce traba are sudura, motorul, geodezia etc) sa faca munca de politist. Sursa externa e inevitabila dar clara pe post, pe cerintele postului. Si daca ar avea o structura de Disciplinar formata din psiho-socioli, jurist, fiecare unitate mare nu s-ar mai ajunge la kakatul asta. De unde sa stie psihologul de la Bucuresti cum se desfasuara Ion Baston de la Plopeni Deal?

  4. f bine sa mai desfiinteze din institutiile astea ca in nici un stat UE nu exista atatea structuri represive si atatia generali / chestori/ ca in Romania , enspemii de politii de brigazi de mascati de politii locale de unitati de informatii si contrainformative , etc etc…

  5. uitati-va numai cate feluri de unitati de mascati exista…- de politii nu mai vorbesc-
    granicerii au mascati politia are mascati diicotul are si ea penitenciarele au si ele mascati jandarmii la fel etc etc
    oare ce fac acestia cand nu sunt evenimente? cum zicea unul din ei odata leafa merge noi muncim cu drag…

  6. Ar fi pacat sa se dezintegreze structurile de elita ale Politiei. Timpul isi va spune cuvantul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger