AcasăNewsStrauss-Kahn spune ca este victima unui complot al lui Putin (VIDEO)

Strauss-Kahn spune ca este victima unui complot al lui Putin (VIDEO)

Fostul director FMI crede ca este victima unui complot al Rusiei, pentru a-si pierde locul din fruntea FMI. Francezul de 62 de ani, acuzat de tentativa de viol asupra unei cameriste, a acuzat Franta si Rusia ca au pus la cale stratagema pentru a-l impiedica sa candideze in alegerile prezidentiale din Franta din 2012.

Colegul lui Strauss-Kahn din partidul socialist, Claude Bartolone, spune ca DSK i-ar fi facut aceasta destainuire luna trecuta, si ca premierul rus Vladimir Putin ar fi in spatele conspiratiei. Bartolone a declarat pentru canalul de stiri francez BFMTV, citat de Daily Mail: „Mi-a spus asta cand am vorbit la telefon in Paris pe 29 aprilie. Zicea ca este supravegheat si trebuie sa fie atent, ca e posibil sa ii inregistreze convorbirile. Mai spunea ca rusii, mai ales Putin, s-au aliat cu Franta, pentru a-l face sa fie concediat de la FMI, ca sa fie impiedicat sa candideze la presedintie. Zicea ca o plecare rusinoasa de la FMI nu i-ar mai putea permite sa-si anunte candidatura.”

Bartolone a adaugat: „Cand am auzit de arestarea lui duminica, mi-am amintit de convorbirea si m-am simtit complet zapacit.”

Dmitri Peskov, secretarul de presa al lui Putin, a declarat ca afirmatiile acestea sunt complet nefondate: „Am fost secretarul de presa al prim ministrului Putin in ultimii trei ani si nu am auzit asemenea ciudate, asemenea nebunesti afirmatii, care put si simplu nu stau in picioare”.

[youtube]Cyd8-_Retfg[/youtube]

Peskov a adaugat ca dupa ce declaratiile lui Bartolone au esuat in tentativa de a face valuri in Franta si chiar si acum, dupa ce au fost preluate de un ziar britanic, el crede ca acasta poveste nu va avea nici o urmare. „Nici macar amuzanta nu este.”

Ultimele sondaje din Franta arata ca Sarkozy, aliatul lui Putin, nu castiga nimic de pe urma scandalului DSK. Tot capitalul de simpatie al acestuia a fost transferat asupra lui Francois Hollande si a lui Martine Aubry, oricare dintre ei zdrobindu-l pe Sarkozy in turul doi al prezidentialelor, cu 59%, respectiv 62%.

author avatar
Matei Brancoveanu
261 afisari

1 COMENTARIU

  1. Poate SK va afirma ca l-a vazut pe VP deghizat, dand indicatii ! Stiti ,venit sa-l distruga personal. Probabil de aceea nu avea prosoape în baie! I le-a luat VP!!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger