AcasăNewsStrat de zapada de cinci centimetri in Pasul Tihuta

Strat de zapada de cinci centimetri in Pasul Tihuta

Stratul de zapada masoara cinci centimetri in Pasul Tihuta dupa ce, in zona, a nins toata noaptea de sambata spre duminica, drumarii fiind nevoiti sa arunce pe DN 17 care leaga Transilvania de Moldova peste 20 de tone de antiderapant.

Sistemul de Gospodarire al Apelor (SGA) Bistrita-Nasaud a informat ca, la Piatra Fantanele, in Pasul Tihuta, a nins abundent in noaptea de sambata spre duminica, zapada depunandu-se intr-un strat de cinci centimetri. „A nins pe toata Valea Bargaului, zapada s-a depus intr-un strat de 1-2 centimetri. De la Muresenii Bargaului spre Pasul Tihuta avem insa un strat mai consistent, de cinci centimetri”, a declarat, duminica, dispecerul de serviciu de la SGA Bistrita-Nasaud.

Ca sa pastreze drumul circulabil, drumarii au actionat cu doua utilaje care au imprastiat pe DN 17, in Pasul Tihuta, peste 20 de tone de antiderapant.

„Contractele pentru deszapezirea drumurilor s-au incheiat. Mai avem la Piatra Fantanele doar doua utilaje. Am actionat cu ele si am pastrat drumul curat. Speram sa nu ninga mai tare fiindca nu stiu ce vom face”, a declarat dispecerul de serviciu de la Sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj.

Duminica a inceput sa ninga viscolit si la Bistrita, insa zapada nu s-a depus, ninsorile fiind de scurta durata, urmate apoi de soare.

author avatar
Ciprian Purice
174 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger