AcasăNewsStire de ultima ora! Schimbarea care ii priveste pe elevii din Romania

Stire de ultima ora! Schimbarea care ii priveste pe elevii din Romania

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a facut un anunt pe pagina de Facebook care ii va afecta pe multi dintre elevii romani.

Acesta propune o schimbare pentru anul 2014. Remus Pricopie vrea ca si elevii din clasa a XI-a sa dea o simulare pentru Bacalaureat. Astfel, spera ca rezultatele la examenul propriu-zis sa se imbunatateasca.

„Avand in vedere experienta simularilor pentru Bacalaureat din acest an, dar si rezultatele nesatisfacatoare inregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuti, voi propune ca, din 2014, simularile sa fie introduse si la clasa a XI-a.

In acest sens, voi lansa foarte curand in dezbatere publica urmatoarele doua noutati:

· Simularile vor avea loc atat la clasa a XII-a, in luna martie, cat si la clasa a XI-a, in luna mai. Practic, elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat in 2015 vor trece prin doua etape de simulari. In acest fel, se pot lua din timp masuri pentru corectarea deficientelor. In plus, elevii se vor obisnui cu rigorile examenului si se vor mobiliza ceva mai devreme.

· Simularile vor fi organizate dupa un model centralizat, exact in aceleasi conditii in care se dau si examenele. Astfel, putem avea o analiza mai buna a datelor, elevii vor fi 100% intr-o situatie de examen, iar evaluarea va fi unitara, la nivel national, nu fragmentata pe fiecare judet”, a scris Ministrul Educatiei pe reteaua de socializare. Cei din mediul virtual au avut reactii pro la citirea mesajului si i-au trimis mesaje de felicitare.

author avatar
Anca Murgoci
776 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger