Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Stilul „Young Adult” salveaza piata de carte franceza

Stilul „Young Adult” salveaza piata de carte franceza

Autor:

Format din romane destinate celor de 15-25 de ani, foarte in voga in Hexagon, acest gen a devenit de la un segment  nisa, al doilea cel mai bine vandut, dupa literatura generala, si este considerat de editori un fenomen care ar putea salva o piata a cartii in scadere.

 

carti 720x489 Stilul „Young Adult” salveaza piata de carte franceza

Foarte in voga in Hexagon, romanele destinate celor de 15-20 de ani sunt al doilea cel mai bine vandut gen, dupa literatura clasica Russia is guest of honour of the Paris Book Fair 2018. / AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK

Stilul Young Adult reprezinta 40% din piata de carte pentru tineri, sectorul cel mai dinamic (incluzand si benzile desenate) al editurilor, se vinde foarte bine in librarii si a avut, in premiera, o scena dedicata la Salonul cartii de la Paris, eveniment la care a participat si Romania, alaturi de 1300 de expozanti din peste 50 de tari. Supereroine,  un cyborg care se lupta intr-un Beijing futurist, sau o  adolescenta care dejoaca un complot intergalactic, sunt printre temele acestor carti care atrag noi cititori si in special cititoare. Marissa Meyer, a venit din SUA pentru o sesiune de autografe cu “Cinder” (2013), iar in  mai putin de doua ore, scriitoarea americana a semnat peste doua sute de carti. Este primul volum  din seria “The Lunar Chronicles”, a avut un succes pmondial si pare sa ii calce pe urme seriei “Hunger Games” (2009), de Suzanne Collins, vandut in peste trei milioane de exemplare si adaptat pentru marile ecrane. La Young Adult “este vorba despre a-i cuceri pe tinerii cititori”, recunostea recent presedintele Sindicatului national editurilor (SNE), Vincent Montagne, in timp ce Xavier d’Almeida, director de colectie la editura Pocket Jeunesse, spune ca aceasta literatura este asociata cu aventurile serialelor de televiziune si seduce 80% din publicul feminine, prin  “identificarea imediata cu personajul principal”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!