AcasăNewsStenograme Apostu: "Pentru 100.000 de euro nici nu ma dau jos din...

Stenograme Apostu: „Pentru 100.000 de euro nici nu ma dau jos din pat!”

Sorin Apostu alaturi de Emil Boc

In motivarea de arestare a primarului Clujului Sorin Apostu apare o stenograma intre prietenul sau, Calin Stoia, si un om de afaceri in care amicul edilului spune ca pentru 100.000 de euro nici nu se „da jos din pat”.

Sorin Apostu alaturi de Emil Boc

In cadrul discutiilor purtate la datele 25 si 28 august 2011 cu un cunoscut al sau, om de afaceri din judetul Arges, Calin Stoia ii promite acestuia ca va interveni la persoane din anturajul Guvernului Romaniei, cel mai probabil Sorin Apostu – mana dreapta a lui Emil Boc, pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezerva al Guvernului, in favoarea unei societati de constructii de drumuri. Pentru aceasta interventie, Stoia pretinde remiterea unui procent de 10% din suma alocata de la Guvern:

S.C.M.: Hai zi cumetre.

B.: Fii atent cum e treaba, deci e totul OK, legal, frumos, e adresa facuta de prefect presedintelui Consiliului Judetean, intelegi? E lucrarea din 2009 la niste drumuri, cand au fost calamitatile alea, intelegi?

S.C.M.: Da.

B.: si de, oamenii au un milion de euro  de recuperat, si acuma, in prima transa, e facut scrisoarea de astia, ti-am zis…

S.C.M.: De firma care o facut lucrarile?

B.: Da, dar pe primarie, e facuta adresa pe primaria respectiva.

S.C.M.: Deci primaria o avut contract, firma respectiva cu primaria.

B.: Da, deci nu apare firma, stii? Doar primaria apare.

S.C.M.: Am inteles.

B.: intelegi? si in prima transa ar fi vrut 500.000 euro, 540.000…

S.C.M.: Stai putin, e foarte important cine trebuie sa plateasca banii astia. Primaria care trebuie sa-i primeasca de unde?

B.: De la Guvern.

S.C.M.: De la Guvern ce? De la Fondul de rezerva?

B.: Da, Fondul de rezerva.

S.C.M.: ala-i la dispozitia primului ministru.

B.: Da, pai asta ti-am zis, ca ala merge…

S.C.M.: Si de ce nu-i da?

B.: Pai se face o lista acuma, ca de aia e urgenta, cica se face o lista acuma in care sa se dea la mai multi si stii cum e, care intra pe lista. Asta ne trebuie.

S.C.M.: Mai frate, iti spun sincer si sa nu ma intelegi gresit, dar suma e prea mica ca sa pot sa declansez o chestie de genul asta, ba, haide, dati-le la aia un milion de euro. intelegi? Adica eu am niste mecanisme prin care pot sa declansez o operatiune de genul asta, dar toate astea au niste costuri.

B.: Pai normal ca oamenii…

S.C.M.: Is oameni seriosi, daca  spun ajutati-ma si pe mine sa ia ala un milion …pentru o suta de mii nu ma dau jos din pat.

B.: Da, da, atunci da, prima transa e de 500 mii, urmatoarea e de 500, intelegi?

S.C.M.: Inteleg, de asta incerc sa-ti spun, ca sa ajungi acolo in preajma lu number one trebuie sa ajungi prin niste oameni care au si ei anumite valori, intelegi? si asta vine si spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O suta de mii? Sau 50 mii cum zici  tu? Pai pentru 50 mii nu ma dau jos din pat, frate.

B.: Da.

S.C.M.: Cam asa functioneaza. Adica afacerea trebuie sa fie suficient de interesanta ca sa-i …

B.: Dar normal, e normal. Deci nu e pe ochi frumosi.

S.C.M.: Am inteles. Dar sunt niste costuri, asta incerc eu sa-ti explic tie, ca-s niste sume la care baietii care-i stiu eu, care pot sa influenteze chestia asta nu se deranjeaza.

B.: Da, asta e.

S.C.M.: Eu o sa pun o intrebare.

B.: Pune-i o intrebare si zi care ar fi costul. Ca sa stim.

S.C.M.: Iti spun acuma, 10% e intotdeauna. asta-i costul.

B.: Da, un 10% asta e, dar no, stiu eu, nu e o problema, dar problema……………………….”

 

author avatar
Ciprian Purice
1.442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger