AcasăNewsSteaguri americane made in China

Steaguri americane made in China

Ajunge cu chinezariile, spune Trump, in timp ce muncitorii chinezi tac si fac

SUA si China au inceput deja sa-si impuna reciproc taxe vamale pe importuri de zeci de miliarde de dolari, dupa ce Trump a declarat conflict pe bani Beijingului. Ceea ce nu impiedica compania Jiabao (est) sa-i fabrice drapeluri pentru campania din 2020.

O muncitoare coase un banner pentru ca America sa devina iar mareata in 2020

Uzina Jiabao produce drapele pentru lumea intreaga. Printre ele, un best-seller: drapele americane de campanie care indeamna realegerea lui Donald Trump: ”Trump 2020: pentru ca America sa-si pastreze grandoarea!”, scrie pe ele. Trump ia foc de ani de zile din cauza importurilor chineze, cerandu-le americanilor sa cumpere ”made in USA” si a lansat anul acesta o confruntare directa cu Beijingul ca riposta la practici comerciale pe care le judeca ”neloiale”.

Ajunge cu chinezariile spune Trump in timp ce muncitorii chinezi tac si fac

„In fiecare luna, putem vinde cu usurinta peste 10.000 de bannere , bandelore sau steaguri pentru campania electorala Donald Trump 2020”, declara Yao Dan, fondatorul acestei fabrici din orasul Fuyang. Uzina Jibao poate realiza drapelele tuturor tarilor din lume, principal pentru export, evident si in SUA.In apropierea alegerilor prezidentiale americane din 2016, compania a produs trimp de trei luni exclusiv steaguri pentru campania lui Trump, pentru a face fata cererii extrem de mari. Ironia face ca tocmai adversarul economic al Chinei a fost ales fluturand steaguri americane ”made in China”. Iar actualul razboi comercial pornit de Trump nu are impact asupra productiei de la Jibao, drapelele americane facand parte dintre cele mai vandute marfuri.

Steaguri produse cu trei zile in urma Vor lua calea Americii

Mai mult, uzina isi va dubla capacitatea si spatiul in urmatorii trei ani, ”cererea fiind mereu in crestere”. Donald Trump este uneori acuzat de detractorii sai ca are o viziune simplista asupra relatiilor economice chino-americane, iar unii oi invinovatesc pe fiica sa, Ivanka, pentru ca ea continua sa produca in China brandul ei de produse de moda. Succesul fabricii este binevenit pentru locuitorii din Fuyang care altfel ar fi nevoiti sa-si caute de lucru in alte provincii, un fenomen frecvent in China. Muncitorii, in special femei, lucreaza dupa un orar flexibil si au un salariu de 3000 de yuani pe luna (380 de euro), estimat ca peste medie in regiune.

author avatar
Tudor Borcea
414 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger