AcasăNewsSteag urias de Ziua Europei, expus la Parlament! (VIDEO)

Steag urias de Ziua Europei, expus la Parlament! (VIDEO)

In fiecare an, pe data de 9 mai, este sarbatorita Ziua Europei, pentru a marca declaratia istorica din 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, care propunea un plan de colaborare economica intre Franta si Germania. Totul cu scopul de a elimina rivalitatile dintre cele doua state.

De aici si pana la crearea unei Europe unite nu a mai fost decat un pas. Pe data de 18 aprilie 1951, a fost semnat Tratatul de la Paris, care instituia Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului (CECO) intre Germania, Franta, Belgia, Italia, Luxemburg si Olanda.  Acest eveniment este considerat un moment fundamental in istoria Europei.

Pentru ca si in Romania se sarbatoreste ziua de 9 mai, Antena 3 a expus un steag urias pe peluza din fata Parlamentului. Are 140 de metri lungime, 100 de metri latime si 800 de kilograme. Angajatii de la Fabrica de Steaguri spun ca nu a fost usor sa duca la bun sfarsit aceasta opera. Chiar si asa, in trei zile si trei nopti, steagul a fost gata. Antena 3 are planuri mari! Vrea un loc in cartea recordurilor pentru realizarea celui mai mare drapel national din lume.

 

 

author avatar
Anca Murgoci
1.171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger