AcasăNewsStatul vinde actiuni de doi lei la Tarom

Statul vinde actiuni de doi lei la Tarom

Tarom are pierderi de peste 190 milioane de euro

Autoritatile vor sa scoata la vanzare pe bursa 20% din actiunile Tarom, in incercarea de a „marita” cat mai rapid aceasta companie, care merge de ani buni in pierdere. Statul este dispus sa vanda cu discount generos actiunile care au acum o valoare nominala de 2,5 lei bucata.

Tarom are pierderi de peste 190 milioane de euro

Potrivit ofertei, actionarul majoritar al Tarom, Ministerul Transporturilor, are in vedere vanzarea a 163 de de milioane de actiuni,  respectiv 20% din capitalul companiei aeriene, valoarea nominala a titlurilor fiind de 2,5 lei/unitate. Aritmetic, pachetul de 20% ar valora peste 407 milioane de lei, adica echivalentul a 93 de milioane de euro. In buna regula cu care ne-a obisnuit, statul e dispus sa lase si din acest pret si sa ofere discount „gras”, in conditiile in care se aude ca s-ar multumi si cu 7,5 milioane de euro, de 12 ori mai putin decat valoarea nominala a pachetului de 20%.

Sigur, statul are si un motiv intemeiat sa ceara un pret de nimic. Compania a raportat in ultimii trei ani pierderi cumulate echivaland cu peste 190 milioane de euro, pentru acest an are „prevazute” alte 187 milioane de lei in minus, iar estimarile pentru anii urmatori sunt tot in scadere.

author avatar
Arpad Dobre
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger