Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Statul va deschide la Trezorerie un cont special de economisire pentru fiecare copil de pana la 18 ani

Statul va deschide la Trezorerie un cont special de economisire pentru fiecare copil de pana la 18 ani

Autor:

De la Alba Iulia, unde are loc, joi, sedinta solemna a Guvernului, in preajma celebrarii celor 100 de ani de la Marea Unire, sefa Guvernului a adus in discutie un proiect despre care s-a anuntat ca a fost gandit pentru a ajuta accesul copiilor la educatie.

 

guvern 1 350x176 Statul va deschide la Trezorerie un cont special de economisire pentru fiecare copil de pana la 18 ani

 “Banii astfel economisiti nu se impoziteaza si primesc de la buget o dobanda anuala de 3%”, a sustinut premierul

“Instituim astazi un mecanism de economisire pentru copii – Contul de economii Junior Centenar – care sa faciliteze accesul la educatie si sa acopere lipsa de venituri”, a declarat Viorica Dancila, la inceputul reuniunii desfasurate intr-o sala plina de incarcatura simbolica – cea in care s-a semnat actul Marii Uniri.

Planul actualului Executiv este ca toti copiii din Romania sa fie inclusi, pana la majorat, adica pana cand vor implini 18 ani, “intr-un mecanism activ de economisire”. “Concret, statul va deschide la Trezorerie, pentru fiecare copil in varsta de pana la 18 ani, un cont special de economisire. In acest cont, parintii sau reprezentantii legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o prima anuala. Astfel, incepand cu 2019, pentru o suma minima de 1.200 de lei depusa anual de parinte sau, in cazul copiilor din sistemul de protectie sociala, de stat, in contul special de economisire, statul contribuie cu o prima de 600 de lei anual”, a explicat Dancila.

Premierul a mentionat si ca banii economisiti astfel “pot fi retrasi dupa implinirea varstei de 18 ani pentru finantarea studiilor universitare sau pentru a acoperi la momentul respectiv lipsa de venituri”.


1 Comentariu la Statul va deschide la Trezorerie un cont special de economisire pentru fiecare copil de pana la 18 ani

  1. Gargamel

    Ocupatia de baza a muraturii de la Teleorman – ciorditul de bani de la copii. Ati votat un ciorditor acum aveti un dictator!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!