AcasăNewsStatul restituie in batjocura proprietatile

Statul restituie in batjocura proprietatile

Sefa de la Restituirea Proprietatilor, Dorina Danielescu, va face retrocedari in rate

Sute de mii de fosti proprietari deposedati de comunisti de bunuri imobiliare au cerut restituirea proprietatilor, dar statul a retrocedat doar o zecime din fostele case nationalizate.

Sefa de la Restituirea Proprietatilor, Dorina Danielescu, va face retrocedari in rate

Se pare ca statul asteapta ca fostii proprietari sa se imputineze pe cale naturala, adica sa moara. Pana in prezent s-au dat solutii de restituire in natura pentru numai 23.382 de cazuri din cele 202.114 cereri de retrocedare. Dintre acestea, doar in 17.351 de cazuri s-au efectuat retrocedari in natura.

Pe de alta parte, circa 122.150 de solicitari au fost respinse, redistribuite sau uitate prin sertarele functionarilor. Nici nu este de mirare ca retrocedarile intarzie cu anii sau sunt uitate, in conditiile in care legea nu prevede nicio sanctiune pentru functionari sau autoritati, nici in cazurile in care fostii proprietari au obtinut in instanta si despagubiri pentru lipsa de folosinta. In schimb, statul a gasit o solutie „desteapta”: a anulat retrocedarile in natura (singurele care scuteau autoritatile de plata unor despagubiri), dar va retroceda numai 15% din valoarea caselor, si asta in rate, in 12 ani, ca doar n-o trai proprietarul cat veacul!.

author avatar
Arpad Dobre
269 afisari

1 COMENTARIU

  1. CEDO si-a dat arama pe fata.
    CEDO e un instrument demagogic de aruncat praf in ochii opiniei publice, privind apararea drepturilor si dreptatii omului.
    CEDO este cel care a sugerat guvernantilor sa restituie mai putin.
    Pai daca dati bani celor jefuiti, de unde altii (inclusiv strainii) sa mai fure ?
    Daca restituiti in natura, cum se mai poate pune mina pe ele ?
    CEDO nu ar trebui sa se cheme Curtea Europeana a DREPTURILOR Omului, ci CENO (Curtea Europeana a NEDREPTATIRII Omului )

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger