AcasăNews”Statul paralel” se scufunda. Tsunami in septembrie

”Statul paralel” se scufunda. Tsunami in septembrie

Statul paralel incepe, pas cu pas, sa se scufunde. Rand pe rand, cei care au fost mari si tari in servicii, SRI de exemplu, incep sa paraseasca corabia si fug ca sobolanii. Fug, e doar o metafora, pentru ca dupa pensiile nesimtite pe care le vor incasa, acesta ”fuga” devine o placere. Asta daca nu intervine imediat statul de drept si se lasa cu puscarie. Dar sa nu va mai tinem pe jar: omul cu plicurile galbene de pe culoarele Justitiei, Dumitru Dumbrava, a trecut in rezerva.

Taticul „campului tactic” din Justitie, Dumitru Dumbrava a trecut in rezerva, eveniment ce s-a vrut discret. La fel de discret cum ne-a obisnuit Dumbrava, cum facea si desfacea dosarele din sertarele magistratilor. Insa  trecerea in rezerva a fost devoalata de fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir. Asadar, cunoscatorii sistemului au inteles ca a inceput tsunami-ul dupa scrisoarea trimisa de fostul procuror federal si fostul primar al orasului New York, Rudolph Giuliani, avocat al presedintelui american Donald Trump. Mai mult, desi unii au pus scrisoarea in dreptul unui lobby platit, cei din sistem stiu ca lucurile sunt mai mult decat serioase, iar trecerea in rezerva a omului cu ”plicurile galbene” confirma semnalul dat de americani. De altfel, se stie deja ca septembrie  va fi o luna ”fierbinte”.

Fugiti!?

Toti se vor alege cu pensii uriase pe spatele poporului pe care l-a ”condus” pana acum cu ”mana de fier” a Laurei Codruta Kovesi si in spatele protocoalelor tinute la secret, dar ilegale. Pe de alta parte, cei care au participat activ la construirea acestui ”monstu din Justitie”  si nu pot pleca pentru ca raman fara banii din portofel stiu ca din octombrie vor incepe sa dea cu subsemnatul despre lucrurile urate, „paraditul” unora sau altora pe criteriile stabilite de culoarele ”campului tactic” de catre echipa Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea, Goerge Maior si lista continua. Reamintim ca Dumitru Dumbrava si-a „castigat” porecla de „omul cu plicurile galbene”  de la inregistrarile video in care a fost filmat pe holurile instantei supreme si a altor judecatorii, cand inanite de o decizie in care cineva trebuia ”paradit”, generalul SRI intra la judecator, in antecamera salii de unde trebuia sa se pronunte magistratul si ii inmana un plic, galben. In acel plic galben era sentinta gata redactata, pe care judecatorul doar o citea, ca un umil si servil magistrat. De ce? Cele peste 300 de dosare cu procurori si judecatori aflate in sertarele DNA, ii determina, poate, sa nu clipeasca cand SRI le servea pe tava sentintele in ”cauzele fierbinti”. Doar ca, acum, au inteles exact, ”cine nu sare, ia condamnare”, astfel ca cei care nu vor face pasul inapoi in septembrie, vor plati, cu catuse in octombrie. Generalul Dumitru Dumbrava a defectat, deja!

Cine este generalul?

Generalul Dumitru Dumbrava, ”un baiat frumos”, cum ar spune unii politicieni, de exemplu Ludovic Orban care asa il cataloga pe Klaus Iohannis in campania pentru presedintie, este cel care intr-un interviu, in 2015, a lasat sa se inteleaga ca instantele constituie ”camp tactic” pentru SRI. Totodata, el afirma ca SRI ar urmari unele dosare pana la decizia definitiva: ”Daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze”.

author avatar
Ramona Feraru
2.853 afisari

4 COMENTARII

  1. Sa dam startul Primăverii Servicilor! In care romanii vor da buzna sa se faca agenti ca la Cuza 20 pe loc in care femeile vor face ciorba si sarmale pt Sri, serviciile vor intrece Bor la incredere. Oamenii vor face coada sa depuna cerere sa fie ascultati din sute de mii doar 10 vor avea noroc. Se va face muzeul serviciului ronan in care copii si mame vor admira exponate impaiate ca Coldea Dumbrava si Opris vor pune mana si vor rosi copii mai mici de 8 ani nu au voie sa nu se sperie sau planga. Mamele vor retraii cinematografic era Big Brother de 78 de ani incluzand Nkvd Siguranta populara, Securitatea Statului Sri se vor delecta cu floricele. Se vor prezenta diversiuni politice marca Anaconda de inhibarea votului si imbecilizare democratica. Copii vor putea admira tara de sus sa vada ce frumoasa e.

  2. păi daca e cineva vinovat sau acuzat de nereguli de ce nu intra pe fir procuratura militara sa faca niste cercetari? ha?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger