AcasăNewsStatul ofera si zestre la “maritisul” Hidroelectrica

Statul ofera si zestre la “maritisul” Hidroelectrica

Statul va scoate la vanzare in acest an 10% din actiunile Hidroelectrica, fiindca asa a stabilit FMI. Zeloase, autoritatile imping sevilismul si mai departe, anuntand investitii de peste 1,5 miliarde de lei, de aproape patru ori mai mult fata de valoarea actiunilor scoase la vanzare.

Hidroelectrica are in vedere investitii de 1,56 miliarde de lei in 2012, an pentru care FMI a stabilit, iar statul va facilita vanzarea unui pachet de 10% din actiunile celui mai profitabil producator de energie electrica din Romania.

Seful Oficiului Privatizarii din Industrie, Florin Vladan, promite listarea Hidroelectrica pana in octombrie

Listarea actiunilor pe Bursa de Valori Bucuresti va fi intermediata de consortiul format din BRD, Citigroup, Societe Generale si Intercapital Invest. Capitalul social al Hidroelectrica este de 4,45 miliarde de lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 10 lei. Un simplu calcul ne arata ca listarea – si, implicit, vanzarea – actiunilor va aduce statului 400 de milioane de lei, suma mult prea mica in comparatie cu „zetrea” pe care o dobandeste Hidroelectrica, in urma investitilor de peste 1,5 miliarde de lei, doar in acest an.

author avatar
Arpad Dobre
309 afisari

2 COMENTARII

  1. ASEMENE PROSTII NICI UN COPIL DE 5 ANI N-AR FACE.ASA UN STAT TAMPIT NU CRED CA MAI EXISTA PE GLOB,TOT CE FACE E IMPOTRIVA POPULATIEI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger