AcasăNewsGuvernul nu scade nici TVA, nici impozitul pe veniturile mici

Guvernul nu scade nici TVA, nici impozitul pe veniturile mici

Prenmierul Victor Ponta a anuntat ca reducerea impozitului pe veniturile mici si scaderea TVA ar putea avea loc nu in 2013, ci in anii care vin.

Premierul Victor Ponta anunta ca TVA va scadea la 19% pana in 2013

Ponta sustine ca doar in Rusia si in Bulgaria mai sunt taxe unice pe venit, ca la noi, iar guvernul are in vedere introducerea impozitului diferentiat pe venituri, dar acest lucru necesita timp. „In 2013 probabil ca nu vom reuşi sa ne ducem la 12% şi 8% ( cu reducerea impozitului pe venituri – n.r.), insa cele doua principii, acela ca in Romania nu mergem cu o taxare foarte ridicata, dar ca exista categorii sociale fata de care taxarea trebuie sa fie mai redusa decat pentru marea masa a cetatenilor, amandoua sunt principii moderne”, a afirmat Ponta intr-un interviu televizat.

Conform dezideratelor (nesustinute insa prin nicio masura concreta) cuprinse in programul actualului guvern, TVA se va reduce la 19% pana in 2016 si se are in vedere scaderea acestei taxe la alimentele de baza. Totodata, Ponta promite ca va introduce, probabil tot pana in 2016, si impozitul diferentiat pe venitul salarial, sub forma unor cote de 8%, 12% şi 16%, stabilite pe grile de venit.

author avatar
Arpad Dobre
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger