AcasăNewsStatul, „tatic” pentru „baietii destepti” din energie

Statul, „tatic” pentru „baietii destepti” din energie

Remus Borza sustine ca Hidroelectrica a fost „capusata” cu stiinta autoritatilor

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza,  a recunoscut ieri ca jaful din energie nu putea avea loc fara implicarea autoritatilor si ca, de fapt, statul a fost  „tatic” pentru „baieti destepti”.

Remus Borza sustine ca Hidroelectrica a fost „capusata” cu stiinta autoritatilor

Remus Borza sustine ca autoritatile statului, mai exact, conducerile din ultimii ani de la Ministerul Economiei, au incheiat cu buna stiinta contracte paguboase pentru Hidroelectrica si au aprobat investitii in favoarea altor institutii. „S-ar putea ca cel mai destept baiat dintre baietii destepti sa fi fost chiar statul roman”, a spus Borza, precizand ca Hidroelectrica a fost „capusata” de numeroase companii infiintate cu stiinta autoritatilor.

„Afacere”: cumpara scump, vinde ieftin

Borza sustine ca, in ultimii ani, ministrii care s-au perindat pe la Economie au negociat contracte de livrarea a unor cantitati de energie mai mari decat putea produce Hidroelectrica. Pentru a-si onora contractele, compania a fost obligata sa cumpere curent de pe piata de profil, dar nu oricum. „Pe semnatura mai multor ministri, Hidroelectrica a fost constransa sa achizitioneze energie electrica la pretul de 234 sau 250 de lei/pe MWh, apoi sa o vanda „baietilor destepti” la 130 de lei/MWh sau in piata reglementata, la 189 de lei/MWh”, a spus Borza, precizand ca, in acest fel, compania a inregistrat datorii de peste un miliard de euro si pierderi de 202 milioane lei. Insolventa Hidroelectrica a fost atacata in instanta de cativa „baieti destepti”, iar daca vor castiga, compania intra in faliment.

author avatar
Arpad Dobre
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger