AcasăNewsStatul: „Privatizarea Cupru Min a esuat”. Roman Copper: „Avem un contract valid”

Statul: „Privatizarea Cupru Min a esuat”. Roman Copper: „Avem un contract valid”

Cupru Min nu se mai vinde, cel putin nu catre firma care a castigat licitatia pentru privatizarea companiei romanesti, dar informatiile oficiale sunt contradictorii. In vreme ce statul sustine ca vanzarea a esuat, Roman Copper afirma ca are un contract valid pentru preluarea Cupru Min.

Valoare. Cupru Min este atractiva si pentru rezervele de aur de 1,5 miliarde de euro

Dupa zeci de ore de negocieri cu ochii pe clauzele contractuale, statul a decis: privatizarea Cupru Min in forma actuala, cu firma Roman Copper pe post de investitor, a esuat. Motivele? Firma canadiana a refuzat sa depuna intr-un cont bancar o garantie pentru investitiile de mediu, nu a fost dispusa sa achite in maxim o luna pretul pentru actiuni si nici sa accepte publicarea contractului de privatizare.

Bayfront nu are potenta

Firma canadiana Roman Copper nu a avut, de fapt, vreun ban pentru achitarea celor 200,8 milioane de euro, suma cu care si-a adjudecat resurse de cupru in valoare de peste 6 miliarde de euro, respectiv de aur in valoare de 1,5 miliarde de euro. Dar nici firma de brokeraj din spatele companiei canadiene, Bayfront Capital Partners,  nu a avut banii sau timpul necesar pentru a-i aduna rapid, de aceea brokerii au refuzat sa plateasca suma intr-o luna. Culmea, tot cei de la Bayfront se arata surprinsi de decizia statului. „Am fost surprinsi de refuzul comisiei de negociere de a accepta semnatura noastra scrisa. Roman Copper considera ca respectivul contract este valid, in vigoare si angajant”, au precizat reprezentantii firmei canadiene. Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Economiei au tinut sa precizeze ca privatizarea Cupru Min a esuat si va fi reluata cu investitori puternici. „Statul are nevoie de parteneri seriosi, potenti si de buna credinta in procesele de privatizare”, a precizat Ministerul Economiei.

author avatar
Arpad Dobre
457 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger