Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Statuia aurita a lui Erdogan i-a infuriat pe nemti

Statuia aurita a lui Erdogan i-a infuriat pe nemti

Autor:

Locuitorii din orasul Wiesbaden din landul Hessa s-au aratat extrem de iritati dupa ce au vazut ca, peste noapte, a fost amplasata o lucrare care  il infatiseaza pe presedintele turc cu bratul drept ridicat, o pozitie care aminteste de fosta statuie a dictatorului irakian Saddam Hussein. Autoritatile locale au fost nevoite sa inlature sculptura.

 

statuie 1 720x462 Statuia aurita a lui Erdogan i a infuriat pe nemti

Liderul de la Ankara provoaca tensiuni, chiar si sculptat

Inalta de 4 metri,statuia poleita cu aur a fost ridicata in Platz der Deutschen Einheit, in cadrul unui festival de arta, insa organizatorii Bienalei “Bad News” au precizat ca nu li s-a spus ca este vorba chiar de o statuie care il reprezinta pe Recep Erdogan. “Am ridicat statuia pentru a discuta despre Erdogan. Arta este acolo pentru a reflecta realitatea, intr-o democratie trebuie tolerate toate opiniile”, a spus Uwe Eric Laufenberg, director artistic al teatrului de stat din Wiesbaden. Autoritatile au decis sa inlature „opera”, dupa ce localnicii, deopotriva sustinatori sau adversari ai liderului de la Ankara, au provocat altercatii verbale si, potrivit politiei, „o atmosfera agresiva”. Statuia, mazgalita cu graffiti, a fost pana la urma indepartata de un camion de pompieri. Incidentul se petrece cu o luna inaintea vizitei de stat a lui Erdogan la Berlin, care se anunta una foarte tensionata. In Germania traieste o numeroasa cumunitate turca, relatiile dintre cele doua tari s-au deteriorat dupa ce multi cetateni germani au fost retinuti in Turcia, banuiti ca  au participat la organizarea loviturii de stat esuate din 2016. Mai mult, comunitatea kurda din Germania a avertizat ca nu “va asterne covorul rosu aici pentru Erdogan”, anuntand proteste “uriase” in septembrie la Poarta Brandenburg.

satatuie 2 720x376 Statuia aurita a lui Erdogan i a infuriat pe nemtistatuie 3 421x500 Statuia aurita a lui Erdogan i a infuriat pe nemti    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!