AcasăNewsStarul pop al lumii arabe, condamnata la inchisoare pentru ca a insultat...

Starul pop al lumii arabe, condamnata la inchisoare pentru ca a insultat Nilul

Mai bine bei apa Evian decat sa iei paraziti intestinali, a lansat vedeta in plin concert

Cantareata egipteana Sherine Abdel-Wahab, supranumita Kim Kardashian a Egiptului, a ironizat calitatea apei fluviului Nil, in timpul unui concert in Emiratele Arabe Unite. Un tribunal din Cairo a dat sentinta, marti: 6 luni dupa gratii.

Mai bine bei apa Evian decat sa iei paraziti intestinali a lansat vedeta in plin concert

Instanta a gasit-o vinovata de ”difuzare de informatii false”  si ”tulburarea ordinii publice” dar cantareata va ramane in libertate pe cautiune pana la incheierea unui recurs. Totul a inceput de la un video, devenit viral in ultimele luni. Filmata in timpul concertului, Sherine ii raspunde unui fan care ii cere sa cante melodia ei, „Have you drunk from the Nile” (Ai baut din Nil?) „O sa te imbolnavesti de bilharziaza”, a raspuns ea, referindu-se la parazitul aflat in apa pentru combaterea caruia Egiptul se lupta de mai multe decenii investind echivalentul a 10 milioane de dolari in incercarea de a eradica aceasta boala parazitara. ”Mai bine bei apa Evian”, a adaugat starul. O blasfemie, a estimat conservatorul sindicat al muzicienilor din Egipt care i-a interzis sa mai cante in aceasta tara.

Sherine are 55 de fani pe Instagram si membru in juriul variantei arabe a concursului The Voice

”A luat in deradere tara noastra draga”. Sherine si-a cerut scuze dar o plangere impotriva ei a fost facuta de avocatul Samir Sabry care a acuzat-o ca ”dauneaza economiei nationale”, ”terorizeaza turistii” in momentul in care ”toate agentiile de turism muncesc sa atraga vizitatori”. Sherine si-a inceput cariera in 1998. In 2002 si-a lansat primul album, in duo cu celebrul cantaret egiptean Tamer Hosni. Figura de prim plan in muzica pop in lumea araba, a vandut milioane de albume in Egipt si a dat concerte in  intreaga lume. Cantareata este si membru in juriul versiunii arabe ”The Voice” si numara peste 5,5 milioane de ”followers” pe Instagram.

author avatar
Tudor Borcea
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger