AcasăNewsStartul BAC-ului 2017. A inceput prima proba a "examenului maturitatii"

Startul BAC-ului 2017. A inceput prima proba a „examenului maturitatii”

In timp ce restul elevilor de generala si liceu s-au bucurat de minivacanta de Rusalii, absolventii claselor a XII-a au invatat de zor, pentru apropiatul Bacalaureat.

Asa-numitul „examen al maturitatii” a inceput in aceasta marti, cu o proba orala, cea de evaluare a comunicarii in limba romana, testare ce va continua si miercuri. Dupa proba A urmeaza, in mod firesc, proba B, care este tot una orala, si consta in evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se desfasoara in intervalul 8-9 iunie, si se adreseaza doar elevilor de clasa a XII-a care apartin minoritatilor nationale. Conform calendarului e desfasurare a BAC-ului, facut public de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, Bacalaureatul de vara din 2017 continua cu proba D, in zilele de 9, 12 – 13 iunie, cu evaluarea competentelor digitale. Urmeaza evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, programata sa aiba loc in intervalul 14-16 iunie.

Urmeaza apoi probele scrise – la romana, limba materna (daca e cazul), proba obligatorie a profilului si, respectiv, cea la alegere a profilului.

Prima afisare a rezultatelor la BAC 2017 se va face pe 5 iulie, procedura fiind urmata de depunerea contestatiilor, in aceeasi zi, de solutionarea lor, in intervalul 6-9 iulie si apoi de afisarea rezultatelor finale la prima sesiune a Bacalaureatului 2017. Acest lucru va avea loc pe 10 iunie.

author avatar
Cristina Stefan
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger