Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Startul BAC-ului 2017. A inceput prima proba a “examenului maturitatii”

Startul BAC-ului 2017. A inceput prima proba a “examenului maturitatii”

Autor:

In timp ce restul elevilor de generala si liceu s-au bucurat de minivacanta de Rusalii, absolventii claselor a XII-a au invatat de zor, pentru apropiatul Bacalaureat.

 

Asa-numitul “examen al maturitatii” a inceput in aceasta marti, cu o proba orala, cea de evaluare a comunicarii in limba romana, testare ce va continua si miercuri. Dupa proba A urmeaza, in mod firesc, proba B, care este tot una orala, si consta in evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se desfasoara in intervalul 8-9 iunie, si se adreseaza doar elevilor de clasa a XII-a care apartin minoritatilor nationale. Conform calendarului e desfasurare a BAC-ului, facut public de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, Bacalaureatul de vara din 2017 continua cu proba D, in zilele de 9, 12 – 13 iunie, cu evaluarea competentelor digitale. Urmeaza evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, programata sa aiba loc in intervalul 14-16 iunie.

Urmeaza apoi probele scrise – la romana, limba materna (daca e cazul), proba obligatorie a profilului si, respectiv, cea la alegere a profilului.

Prima afisare a rezultatelor la BAC 2017 se va face pe 5 iulie, procedura fiind urmata de depunerea contestatiilor, in aceeasi zi, de solutionarea lor, in intervalul 6-9 iulie si apoi de afisarea rezultatelor finale la prima sesiune a Bacalaureatului 2017. Acest lucru va avea loc pe 10 iunie.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!