AcasăNewsStart al Loteriei Vizelor pentru Statele Unite

Start al Loteriei Vizelor pentru Statele Unite

Departamentul de Stat administreaza anual programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A. Pentru anul fiscal 2020, vor fi disponibile 50.000 de vize DV (“diversity visas”). Nu se percepe nicio taxa de inregistrare in programul DV.  Inregistrarea electronica in Programul Diversity Visa al Statelor Unite va incepe miercuri 3 octombrie 2018 la 19:00 (ora Romaniei). Va ramane disponibila pana marti 6 noiembrie 2018 la 19:00 (ora Romaniei).

Pentru a participa in programul din acest an, aplicantii trebuie sa acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov in cursul perioadei de inregistrare, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti. Acolo vor gasi formularul de participare (E-DV) si informatiile complete pentru a trimite cererea de inregistrare. ”Departamentul de Stat accepta cereri de inregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV. Cererea de inscriere necesita furnizarea unei adrese de e-mail. Ii incurajam cu tarie pe cei care doresc sa participe sa isi completeze si sa isi trimita singuri cererea de participare de pe adresa de e-mail personala”, se arata in comunicat.

Fara fotografii vechi

Este foarte important ca cei care participa la program sa isi tipareasca pagina de confirmare generata online si sa o pastreze pana la data de 30 septembrie 2020. ”Numarul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica daca o cerere de participare a fost selectionata si de a obtine informatii despre solicitarea de viza si despre programarea la interviu, daca cererea a fost selectionata. Participantii nu trebuie sa permita altor persoane sa le retina pagina de confirmare, ci sa si-o pastreze ei insisi astfel incat sa poata verifica independent situatia cererii lor de participare. Va atragem atentia asupra inscrierii cu o fotografie recenta, fara sa purtati ochelari, care sa fi fost facuta in ultimele sase luni. Cererile de participare insotite de fotografii care au mai fost trimise cu cereri de participare in programul anterior (DV-2019) vor fi descalificate.

 Cum voi sti ca am fost selectionat?

Incepand cu data de 7 mai 2019, participantii la programul DV-2020 vor putea folosi numarul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov daca cererea lor a fost selectionata. ”Pe pagina Entrant Status Check participantii selectionati vor fi informati despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei si membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu trimite mesaje e-mail pentru a ii instiinta pe participanti ca au fost selectionati pentru programul Diversity Visa. Informatia este disponibila NUMAI pe Entrant Status Check. Va atentionam sa nu dati crezare niciunui e-mail care va informeaza ca ati fost selectionat sa solicitati o viza in programul DV. Aceste e-mailuri inselatoare sunt trimise de persoane de rea credinta cu intentia de a extorca sume de bani din partea dvs. sau pentru a obtine datele dvs. personale. Retineti: guvernul american nu a trimis niciodata e-mailuri de instiintare a participantilor ca au fost selectionati si nici nu se intentioneaza acest lucru pentru programul DV-2020. Departamentul de Stat nu va solicita niciodata bani prin posta sau servicii de tipul Western Union”, precizeaza Ambasasa SUA.

author avatar
Bogdan Borcea
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger