AcasăNewsStare de urgenta in AUSTRALIA. Incendiile fac prapad: sute de gospodarii distruse...

Stare de urgenta in AUSTRALIA. Incendiile fac prapad: sute de gospodarii distruse si oameni evacuati (VIDEO)

In ciuda eforturilor pompierilor de a stavili flacarile care au izbucnit din senin, zilele trecute, dar care nu se dau batute nici la aceatsa ora, lucrurile nu sunt deloc pe fagasul cel bun. Totul spre ingrijorarea locuitorilor din statul New South Wales, dar si a autoritatilor locale, care au decis instituirea starii de urgenta.

De parca situatia nu ar fi fost destul de trista la acest moment, vantul si temperaturile ridicate ingreuneaza si mai mult lupta pompierilor cu valvataia, sporind intensitatea focului care a distrus deja portiuni imense de vegetatie. Mai mult, pagubele sunt foarte insemnate si pentru localnicii care si-au vazut agoniseala de-o viata facuta scrum in doar cateva minute. Conform BBC, in aceasta situatie sunt cateva mii de persoane, pana la aceasta ora numarul imobilelor distruse depasind 200.

Mai mult, ca masura preventiva, data fiind amploarea dezastrului, autoritatile locale au decis evacuarea altor sute de australieni ale caror case se aflau in zonele aflate in calea focului scapat de sub control.

[youtube]EqAiRWESe88[/youtube]

[youtube]WhOjDeu5Pgk[/youtube]

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger