AcasăNewsStapanii lui Iohannis ne vor la puscarie

Stapanii lui Iohannis ne vor la puscarie

Klaus Iohannis nu va cere socoteala, niciodata, stapanilor lui

A aparut in spatiul public un document care ar fi trebuit sa duca la revolte de strada. Nu s-a intamplat nimic, pentru ca in Romania este frig si lumea nu protesteaza pe ger. Ori suntem romani ori ce? La noi, sezonul de revolte incepe cand se ridica prohibitia la pescuit, sa fie ceva mai cald, sa mai facem si un gratar dupa ce ne mitingim cat de cat zgomotos. Documentul este datat la 10 octombrie 2012 si provine de la UE. Citesti si ramai mut. Comisia Europeana cerea explicatii cu privire la pasii procedurali in legatura cu o lista de personalitati importante din Romania, acuzate de fapte de coruptie.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> nu va cere socoteala niciodata stapanilor lui

Eufemistic spus „pasi procedurali”, pentru ca, in realitate, cererea este cat se poate de imperativa. Lista impricinatilor cuprinde nume ca  Gheorghe Copos, Adrian Nastase, Serban Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Chiuariu.

Ca pe propria mosie

Are voie Comisia Europeana sa faca asa ceva? Este legal? Are capacitatea juridica de a ne ridica, de pe oale, capacele, stabilind ce gust trebuie sa aiba mancarea? Sigur ca are voie, pentru ca nimeni nu rosteste mai frumos decat noi „Saru’ mana, stapane!”.

Monica Macovei stie ca este resortul de care Iohannis are nevoie

Ne poate calca in picioare ori de cate ori are ea chef, pentru nimeni de aici nu i s-a opus. Niciun premier sau presedinte roman nu i-a batut cu pumnul in masa. Dimpotriva, au preferat sa se gudure slugarnic la picioarele ei si sa-si faca jocurile de putere. Nimeni nu i-a spus ca lucrurile au o limita si ca, in general, or fi ei romanii prietenosi, dar nu e bine sa-i joci in varful bocancilor. Si atunci, de ce sa nu dicteze Comisia Europeana ca pe propria mosie? De ce sa nu ne umileasca daca noi ii permitem? De ce sa nu ne trateze ca pe slugi daca nu avem curajul sa ridicam privirea din pamant?

Doar o coincidenta?

Toate informatiile vehiculate in spatiul public duc spre un singur autor al infamului document: Monica Macovei. La vremea respectiva era mana dreapta a lui Basescu si, nu intamplator, cei de pe lista erau considerati dusmani sau adversari ai acestuia. As fi vrut sa spun ca erau doar incomozi, dar termenul nu acopera si ura viscerala a fostului presedinte fata de cei care i s-au asezat de-a latul. Asadar, nu ar fi exclus ca Monica Macovei sa fi intocmit hartiile, sa le prezinte apoi Comisiei Europene, iar aceasta si le-a asumat. Culmea este ca, dupa cum CE a aratat cu degetul, toti cei de pe lista au fost judecati si condamnati. Exceptia a constituit-o doctorul Serban Bradisteanu, care, dupa sapte ani de procese, a fost achitat. Prea mare potriveala pentru a mai putea fi privita doar ca simpla coincidenta.

Nu avem snaga

Au trecut 24 de ore de la aparitia si dezbaterea publica a documentului respectiv. A vazut cineva vreo reactie din partea Comisiei Europene? Sa nege sau sa vina macar cu explicatii? Cu precizari dulcege sau vorbe diplomatice? Nici pomeneala. A auzit cineva ca oficialitatile romane de rang inalt sa protesteze? Sa trimita vreun semnal la Bruxelles ca gestul de a ne dirija in felul asta Justitia este de o marlanie fara precedent? S-a simtit cumva ofensat la onoare Parlamentul? Nu. Nici macar dornic sa investigheze cazul nu s-a aratat. In cel mai fericit caz, peste niste ani, se va forma o comisie speciala de ancheta care sa stabileasca de ce s-au scris numele fara diacritice. Mai mult nu are rost. Si deja e prea mult pentru ce poate face ea.

Spectrul puscariei

Nu cred ca trebuie sa se intrebe cineva de ce Iohannis nu a reactionat pana acum. Oricum, pentru el, timpul se scurge altfel. Si nici nu are  vreun interes sa intervina din moment ce la Bruxelles sunt stapanii carora le saruta mana. Cum sa le faca el greutati? Cum sa-i intrebe cine a facut o asemenea potlogarie si daca au mai existat si alte documente asemanatoare? De ce nu m-as gandi ca e posibil ca buna parte din armatele de zisi corupti care au populat aresturile si inchisorile sa aiba aceeasi sursa de inspiratie? Un Bruxelles, adica, in fata caruia Iohannis nu are atitudine, ci numai interese. Si caruia noi ii pupam condurii, cu spectrul puscariei deasupa capului.

author avatar
Valentin Boeru
5.863 afisari

7 COMENTARII

  1. Sa iesi in strada, pentru ce, pentru cine?! Romanul are multe defecte, in primul rand ca ii lasa pe prostul satului si pe jigadia cartierului sa-i reprezinte interesele si sa vorbeasca in numele lui. Daca, la patru ani odata, romanii se mobilizeaza sa voteze PSD, asta nu e ca are vreo speranta de la acest partid, pur si simplu se opune degenerarii totale a statului, si impiedicarea acapararii totale a puterii de catre securisti si slugile lor ticaloase. E un fel de igiena sociala. Dar, pentru cine sa iasa in strada? Pentru sirenele sindicale, vandute si cumparate de servicii, care se manifesta, fix, impotriva sindicalistilor si in apararea capitalului strain?! Pentru parlamentarii pesedisti, care (cu exceptii notabile) au grija sa nu deranjeze prea tare serviciile, la care cotizeaza si ei, ca asta-i mersu’? Pentru „elita” culturala, gata oricand sa jigneasca si sa arunce in derizoriu adevaratele valori romanesti? Pentru viitorul copiilor sai in tara asta, in conditiile in care, chiar sistemul de invatamant ii directioneaza pe copiii valorosi spre „afara”? Lista pe care o prezinti nu ne arata numai tradarea romana din „opozitie”, ne arata si tradarea pesedistilor de catre PSD, pentru ca asta s-a intamplat in 2012, cand s-au pus bazele coabitarii ticaloase Basescu – Ponta…Asa ca , ar fi bine sa nu se mai intrebe nimeni de ce nu iese romanul in strada si sa se teama de ziua cand, totusi, va iesi…Aaaa, ca avem dovada ticalosiei, dublului standard si vocatiei antidemocratice a Comisiei Europene? Putem sa traim cu asta, nu sunt primii „parteneri” care ne-au inselat asteptarile…E adevarat, atunci ne-am impuscat caii, ca ne-au promis aia tractoare, acum ne incarceram medicii, ca-i vom inlocui cu „granturi norvegiene”. E o diferenta, nu?!!!

  2. Mai degraba cred ca UE vrea sa se arate ingrijorata de nedreptatea facuta celor enumerati, si acum ar dori sa intervina sa le „faca dreptate”, chiar acum cand tavalugul nu mai poate fi oprit si soarta lui Koveshi si acolitii ei din SRI e pecetluita. Bineinteles ca UE nu are cunostinta de statul paralel si cum acesta opereaza sub aplauzele si medaliile de recunostinta din partea lui Zimmerman si Klem, UE se face ca ploua, si vrea sa fie „informata” ca si cand ei nu stiu despre ce este vorba. Dar in tot raul e un bine, si sper ca deacum odata demascat intregul sistem, guvernantii nostri sa ia pozitie si sa se solodarizeze cu tarile din grupul Visegrad. Am speranta ca o luminita incepe sa se arate la capatul tunelului.

  3. „Asadar, nu ar fi exclus ca Monica Macovei sa fi intocmit hartiile, sa le prezinte apoi Comisiei Europene, iar aceasta si le-a asumat.” Nu ar fi exclus? Este sigur mana Monicai Macovei! Amintiti-va cum urla ca o isterica sa fie scos Adrian Nastase din spital si dus la inchisoare, amintiti-va cum urla sa fie arestat doctorul Bradisteanu, amintiti-va cum a scris europarlamentarilor straini, in vara lui 2012, la referendum, ca in Romania avea loc o lovitura de stat in desfasurare! Cititi presa vremii si veti vedea singuri cine a intocmit aceasta lista. Tot ea a fost intotdeauna si in spatele rapoartelor negative privind MCV. Pe cine slujea ea? Pe Basescu!

  4. Unii isi doreau sa nu fie inclusi pe aceasta lista si … l-au instalat pe Iohannis la Cotroceni si au infiintat DNA!

  5. Acum mai mult ca oricand este nevoie sa se intocmeasca LISTA cu cei cca 5-6 mii de banditi care au capturat si distrus Ro dupa 1990 , apoi distribuita atat in tara cat si la diaspora pentru a fi valorificata, pastrata de fii, nepoti si stranepotii nostri, ei au mai multe sannse sa ne razbune dar si sa ne acuze de LASITATE si ADORMIRE.
    In fiecare,institutie(structura) a statului, localitate cat de saraca din Ro, dupa 1990, s-a autoimpus cate cel putin un bandit sau mai multi devoratori ai neamuluji care trebuie pusi pe liste, centralizate pentru ca acestia sa fie responsabilizati de catre cineva chiar daca nu vom fi lasati de catre STAPANII nostri de SCLAVI MODERNI.

  6. Comisia Europeana nu ne-a rugat sa intram in UE. NOI am dorit. Si am dat spaga imensa pentru asta. „Negociatorul Sef”, Vasile Puscas de la Cluj a facut figuratie. A fost propus si sustinut de „Gasca de la Cluj”. Niste NULITATI. Deci Comisia Europeana are dreptul LEGAL sa faca ce doreste cu RRRRomanica. Nu ne convine ?. Eu zic sa ne retragem din UE. Nu facem fata ca pregatire, educatie, religie, intr-un cuvant, ISTORIE. Daca se va implini ce sustine Nigel Farage, in maximum 8 ani, aceasta UE, in aceasta forma, NU VA MAI EXISTA. Cel re-ales pentru urmatorii 6 an la Moscova, a si sfatuit UE sa-si schimbe radical strategia de functionare. Stie el ce stie. Ma indoiesc ca Rrrromanica, Bucurestiul, anticipa ce urmeaza. Oficial, RETORIC, noi afirmam ca stim. De fapt habar nu avem. Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.

  7. nu stiu de ce d-ta,valentin boeru nu doresti ca infractorii sa stea in puscarie ?, sa iesim in strada pentru niste hoti ?, niciodata, da doresc ca toti cei corupti sa plateasca, sa stea la puscarie atat cat au primit pedeapsa, fara eliberari pe baza unor carti pe care nu le-au scris ei,si cu recuperarea prejudiciului in totalitate, daca te gasesti printre cei care au comis ilegalitati nu suntem la prietenie,nu acoper infractorii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger