AcasăNewsSRI te invata cum sa NU te lasi spionat

SRI te invata cum sa NU te lasi spionat

Serviciul Roman de Informatii atentioneaza romanii cu privire la modul in care pot fi spionati pe Internet. Metodele sunt multiple, iar hackerii pot patrunde cu usurinta in intimitatea celor care folosesc retele de socializare.

Provocarile celor curiosi de a se uita pe postarile sau pe istoricul cautarilor celor care folosesc retelele de socializare sunt imense. Astfel ca SRI a decis sa explice cum se poate ca o persoana sa fie ”spionata” si care sunt metodele prin care un utilizator poate ”naviga” in siguranta.

Evalueaza-te

Poate browser-ul (navigatorul de internet) tau divulga informatii care duc la identificarea ta. Acceseaza site-ul BrowserLeaks.com si vei gasi toate datele pe care le transmite browser-ul tau. Doar astfel poti verifica daca masurile tale de securitate functioneaza.

Protejeaza-te

O prima masura ar putea fi reprezentata de utilizarea Secure Hyper Text Transfer Protocol (HTTPS). In ciuda unor vulnerabilitati de securitate, Secure Socket Layer (SSL) este inca extrem de important pentru pastrarea traficului pe internet in siguranta fata de diversi urmaritori. Daca vrei ca traficul tau pe internet sa fie protejat de diverse incercari de monitorizare, acesta ar trebui sa se desfasoare prin conexiuni SSL.

Trimite mesaje in siguranta

Pe piata exista o sumedenie de instrumente de comunicare criptata cum ar fi WhatsApp, detinuta de Facebook, Telegram, care s-a dovedit nesigura si Signal care de cele mai multe ori este recomandata pentru un motiv foarte bun. Serviciul de mesagerie gratuit ofera posibilitatea de a trimite si receptiona mesaje criptate in mod confidential, insemnand ca cei interesati nu pot sa te spioneze, scriu specialistii SRI pe Intelligence.sri.ro.

author avatar
Ramona Feraru
870 afisari

1 COMENTARIU

  1. nu exista protectie totala in nici un sistem informatic orice cod se poate sparge
    nu exista asa ceva sunt baliverne
    nimic nu este sigur

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger