AcasăNewsSRI: Romania, victima unui atac cibernetic fara precedent! Afla care erau, de...

SRI: Romania, victima unui atac cibernetic fara precedent! Afla care erau, de fapt, tintele operatiunii „Octombrie Rosu”!

Cel mai puternic atac cibernetic la adresa Romaniei din ultimii 20 de ani, „Octombrie Rosu”, viza culegerea de informatii confidentiale despre resursele naturale, politica in Zona Marii Negre, cea in domeniul economic, dar nu numai. SRI a amplificat masurile pentru identificarea autorului actiunii considerate o amenintare la adresa securitatii nationale.

Potrivit purtatorului de cuvant al SRI, Sorin Sava, institutia pe care o reprezinta continua operatiunea de localizare si identificare a agresorului cibernetic implicat in atacul „Octombrie Rosu”, mediatizat de firma Kaspersky. „Consideram ca acesta a fost cel mai puternic atact cibernetic la adresa Romaniei in ultimii 20 de ani. Estimam ca amenintarea cibernetica reprezinta una dintre cele mai mari si mai dinamice amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei”, a spus Sava, pentru RealitateaTV.

Purtatorul de cuvant al SRI a precizat ca instutitia a identificat „activitati derulate de entitati cibernetice ostile care urmaresc obtinerea accesului la retele informatice de interes national, culegerea de informatii confidentiale, informatii de politica externa a Romaniei, resursele naturale, politica in Zona Marii Negre, politica in domeniul economic”.

Potrivit declaratiilor lui Sava, SRI a informat inca din 2011 institutiile vizate de acest atac la momentul desfasurarii lui si s-au luat masuri pentru contracararea efectelor acestui atac.

author avatar
eNational
525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger