AcasăNewsSRI promite ca va sta cu ochii-n patru

SRI promite ca va sta cu ochii-n patru

Serviciul Roman de Informatii spune ca nu are date care sa ”lege direct” atacurile teroriste din capitala Belgiei de riscuri concrete la adresa securitatii noastre nationale, dar promite ca va sta de veghe.

In tara noastra, Sistemul National de Alerta Terorista se mentine la nivelul ”Albastru-precaut”, a precizat seful SRI Eduard Hellvig, ieri, imediat dupa atentate. ”Acest nivel inseamna ca, pana in prezent, nu exista informatii care sa duca la o legatura directa intre evenimentele din Bruxelles si riscuri la adresa securitatii nationale. Cu toate acestea, SRI a luat toate masurile necesare la nivel national si ne asiguram de mentinerea climatului de siguranta a cetatenilor romani. Suntem alaturi de familiile celor care si-au pierdut viata in urma acestor atacuri criminale si colaboram, alaturi de partenerii din Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului, cu institutiile similare din spatiul euroatlantic pentru siguranta noastra, a tuturor”, a mai spus Hellvig, care a adaugat si ca lumea se confrunta, astazi, cu ”un terorism global” in care teroristii si-au luat ca tinte nu doar statele ”ca entitati compacte”, ci direct cetatenii ”ca entitati individuale”.

MAE este gata sa dea o mana de ajutor romanilor din zona

Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, a activat echipele consulare mobile ale ambasadelor noastre de la Bruxelles si Haga, pentru ca cetatenii romani aflati in zona sa poata beneficia de asistenta in caz de nevoie. Totodata, MAE a condamnat, prin vocea ministrului Comanescu, atentatele de ieri: ”Ministerul Afacerilor Externe condamna in mod ferm atacurile care au avut loc astazi, 22 martie 2016, la Bruxelles, Regatul Belgiei, soldate cu pierderi de vieti omenesti si numerosi raniti. Suntem socati de aceste incidente violente si imi exprim regretul profund pentru pierderile de vieti omenesti. Transmit condoleante sincere familiilor afectate si intreaga noastra compasiune persoanelor care au fost ranite in aceste tragice evenimente”. Totodata, Lazar Comanescu a reiterat hotararea Romaniei de a participa la lupta declansata contra terorismului: ”Reafirm angajamentul ferm al Romaniei in lupta impotriva terorismului la nivel european si international”.

author avatar
National
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger