AcasăNewsSRI, contrabanda te vrea!

SRI, contrabanda te vrea!

Pana si pe sigla se vede ca cineva trage cu urechea

Afara, Serviciul Roman de Informatii este laudat pentru colaborarea excelenta cu institutii similare. Primeste felicitari cu snopul. Trimite si altora informatii valoroase. Lupta impotriva terorismului la greu. Foarte tare. In tara, la fel. Si aici lupta impotriva terorismului, dovada ca a si prins vreo doi din astia, unul cam maghiar, ce-i drept, si un altul care credea mai mult in islam decat in povestile lui Creanga. Sau Marincea, purtatorul de cuvant. Bine, acum, ca sa fiu cinstit, nici eu nu cred in basmele astuia. Are mai putin umor decat Simina Tanasescu inainte de a-si da demisia de la Palatul Cotroceni.

Pana si pe sigla se vede ca cineva trage cu urechea

In tara, insa, nu poti sa nu remarci batalia SRI pe frontul nevazut. Mama, ce le mai plac baietilor vorbele astea! Lupta cu dusmanul ascuns, adesea doar cu nume de cod, pe care il fileaza, intercepteaza si il tavalesc prin tot soiul de combinatii informativ-operative pana afla tot ce e de aflat. Marincea, vezi ca si eu stiu vorbe din astea care va plac voua de veniti in cap de fericire?

Un milion tie, un milion mie

Intrebare incuietoare cate dintre firmele distribuitoare au gradele trecute in facturi

Scria colegul meu, Catalin Tache, acum doua sau trei zile, de o afacere in care profitul nu se poate numara in sute de mii de euro, ci in camioane de euro. O afacere de care SRI nu era si nici nu a fost strain vreodata. Sahin Yuksek, „Vamesul”, ca de aia ziceam de coduri, detinea monopolul fructelor si legumelor pe piata din Bucuresti-Ilfov. Nimic la limitele legii, ci totul complet in afara ei. Nu numai gentil, dar si scolit la tabla impartirii, turcul dadea cu darnicie spagi de cate 100.000 de mii de euro. Si, ca sa nu uite, isi trecea destinatarii in calculator. Cica ar fi si de la SRI pe acolo, printre ei. Nu stiu daca toti, nu cred, caci, de regula, palmasii nu au loc la masa stapanilor. Am crezut ca SRI va reactiona si va veni cu replica „Tache, minti ca un plutonier de la Dezinformare”! O fi uitat. Sau poate s-o fi apucat de facut cercetari si de intocmit un dosar la sfarsitul caruia sigur va mentiona ca a fost facut cu sprijinul SRI. Asta umor, nu ca in comunicatele DNA!

Nascute in zodia serviciilor secrete

Cu toate ca experienta in materie de contrabada a SRI are vechime de prin 1993-1994, cand sub obladuirea lui Virgil Magureanu facea nebunii pe la terminalul de produse petroliere de la Gogosu, incalcand embargoul impus fostei Iugoslavii, eu nu cred ca acum se ocupa cu asa ceva. Hai, au mai fost niste ingalonati de prin Prahova sau de aiurea care au incurcat cifrele octanice, crezand ca reprezinta numarul de cisterne ce trebuie traficate, dar cred ca faceau asta numai pentru ca era nevoie ca traditia sa fie pastrata. Poate o avea si SRI un departament „Traditii”, ca MApn, ma gandesc eu. Sau nu sunt la fel? Si ma mai gandesc ca, daca vrei si tu, ca omul, sa bagi un TIR de faina pe luna, la un supermarket, n-ai avea loc tot de traditii. Sau poate vrei sa bagi un TIR de zahar. Sau de ulei. Sau de orez. Se aude, prin locurile in care ma mai duc la cate o cafea, ca n-ai avea loc de firmele SRI, care ar fi monopolizat totul. Si nu de acum, ci de ani de zile. Si poate n-ar fi strict ale SRI, ca de obicei, ci ale unor doamne si domnisoare care, dupa familie, au avut norocul sa se nasca in zodia serviciilor secrete.

Modificati sigla

Refuz sa cred ca lucrurile astea ar fi adevarate. SRI-ul nostru e bun, nu face el din astea. El e ala cu sigla „Patria a priori”, desi corect e „Patria ante omnia”. N-am avut note mari la latina, dar cred ca inseamna „Intai, sa nu te afle patria”. Si nici nu are cum sa-i afle, pentru ca SRI nu intercepteaza decat telefoanele coruptilor cu dedicatie, doar n-o sa se asculte acum intre ei din curiozitate sau plictiseala. Si apoi, niciun judecator nu le-ar mai da mandate de ascultare pe siguranta nationala cand e vorba de rosii, mere, ulei, prune, faina sau malai. Nu ataci Romania cu prunele. Hai, tuica e altceva. Mai mult, serviciul a inceput sa-si faca si el curatenie in ograda, ceea ce e minunat. Noroc ca generalii ies mai repede la pensie, nu la 65 de ani ca mojicimea. Nu de alta, dar ar ajunge in situatia ingrata sa-si mai cumpere niste terenuri in plus, pe care sa-si construiasca si restul de vile. Pui om batran la munca? Nu se cade. Vin, totusi, cu un amendament. Sa-si modifice sigla. E mai frumos un telefon de epoca, iar dedesubt sa scrie „Te ascultam inainte de toate”. Merge si in latina. Marincea, ma ajuti?

author avatar
Valentin Boeru
2.343 afisari

4 COMENTARII

  1. De ce consderați că nu transmite autorul articolului informațiile pe cere le deține instituțiilor abilitate, exersând o „complicitate publică” cu aceia despre care scrie în articol ?

  2. Ăștia ,de prin ‘90 vă “ușurau “ viața și voi erați convinși că-s inteligenții neamului , nu al al “famigliei”…. lor !
    Și incă mai credeți în balivernele ….***securității neamului***……!?!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger