AcasăNewsSPP faulteaza Romania!

SPP faulteaza Romania!

Incidentul de la sosirea lui Jean-Claude Juncker trebuie sa se lase cu demiteri

Pe altarul bataliei dintre PSD si Statul paralel, Romania este victima colaterala de care nu ii pasa nimanui. Pentru moartea dusmanului, se sacrifica tot, de la imagine si interese nationale pana la relatii interumane, orice este permis in acest razboi iesit din tiparele clasicelor inclestari politice pentru putere. Credeam ca le-am vazut pe toate, dar ce s-a intamplat luni seara, cu sosirea in tara a liderului european Jean-Claude Juncker, intrece orice inchipuire. O fi Viorica Dancila cel mai tolomac premier dintre cati am avut, habar n-am si nici ca-mi pasa de eticheta cu care va intra in cartea de istorie, insa lovitura pe care i-a tras-o SPP se vede ca o meschina razbunare de cartier, tipica golanilor ce pretind taxa de protectie putinilor buticari ramasi in piata.

Incidentul de la sosirea lui Jean Claude Juncker trebuie sa se lase cu demiteri

Da, Liviu Dragnea si-a facut-o cu mana lui cand a renuntat la serviciile SPP, numai ca nicaieri in lume nu s-a mai pomenit ca o astfel de institutie sa-l faulteze tocmai pe primul ministru! Si s-o faca taman intr-un moment ca asta – vizita oficiala de rang inalt. Mai mult, si asta chiar e culmea, Dancila a fost umilita fix de oamenii pe care-i plateste cel mai bine: dintre bugetarii romani, angajatii ROMATSA sunt campionii lefurilor la nivel national, iar Lucian Pahontu (seful SPP) are un venit lunar peste cel al tuturor sefilor de servicii din tara (21.100 lei, vezi dezvaluirile lui Adrian Ursu, la Antena 3)!

Asadar, ca sa incheiem cu tolomacii rosii care au ales protectia Jandarmeriei, pesedistii si-au asumat riscurile, desi, la ce consilieri are Liviu Dragnea (pe ai lui Dancila nici nu-i mai pomenim!), ne miram sa-i fi trecut cuiva prin minte acest posibil scenariu. Tocmai despre un pericol (pentru PSD) precum cel de luni seara a vorbit si Traian Basescu: „In Romania, echivalentul lui Juncker este primul ministru. Nu prea se cade sa te astepte premierul la aeroport, domnul Juncker trebuia sa faca o vizita la Palatul Victoria, intr-o intalnire nu de un sfert de ora, ci de jumatate de ora, standardul optim (…) Povestea cu SPP e una infinit mai complicata decat se vede. SPP nu inseamna ofiterul care sta langa demnitar. SPP este o masinarie (…) daca trebuie sa soseasca un demnitar la Otopeni, SPP este inainte cu doua ore la aeroport. Serviciului de Paza si Protectie i se subordoneaza toate institutiile cand executa o misiune – SRI, Directia de Informatii a Armatei, Ministerul de Interne si toate structurile de forta. SPP nu e o camasa pe care o dai jos si apoi imbraci camasa Jandarmeriei. Serviciul de protocol al niciunui demnitar din lumea asta nu va contacta Jandarmeria Romana cand vine in Romania. Este contactat SPP din Romania pentru protectie, indiferent daca e vorba de presedintele Statelor Unite, de Juncker sau de presedintele Republicii Moldova. Structura asta care e relativ mica, are insa autoritate totala pe misiuni. Cu certitudine ca SPP a stiut ora exacta la care soseste avionul lui Jean-Claude Juncker. Dar, daca doamna Dancila nu a avut SPP si a avut Jandarmeria… Sunt convins ca biata Jandarmerie nu a stiut sa sune nici macar la ROMATSA. Daca Viorica Dancila avea protectie SPP, tinea avionul in aer pana ajungea ea la aeroport”.

Binomul, in continuare pazit cu sfintenie

Altfel, observ ca, in timp ce oficialii Statului sunt lasati cu ochii-n soare si pusi in situatii cat se poate de stanjenitoare, SPP nu mai poate de grija Binomului. Recente imagini date publicitatii o infatiseaza pe Laura Codruta Kovesi insotita la o vizita peste hotare de un barbat prezentat drept ofiter SPP. Or, stiam ca, dupa ce a fost inlaturata de la conducerea DNA, LCK a ramas fara dreptul de a beneficia de paza oficiala. Dupa cum se vede, vechile obiceiuri se uita greu, iar implicarea SPP-ului in protectia Binomului continua sa fie preocuparea numarul unu a generalului Pahontu.

Pe de alta parte, nu-i exclus ca episodul „Juncker” sa fi fost atent regizat chiar de Liviu Dragnea, care avea nevoie de un motiv cat se poate de solid – iar acum il are – pentru executia finala a lui Lucian Pahontu. Si intr-un caz, si-n altul, concluzia este ca se impune nu numai schimbarea din functie a sefului SPP, ci restructurarea intregului Serviciu, care in ultimii ani si-a pierdut din credibilitate, lasand sa se vada ca a uitat ce rol si misiune are de indeplinit!

author avatar
Nicholas Cezar
2.339 afisari

5 COMENTARII

  1. Baietii de la sectiunea 2 (paza) și cei de la AT au muncit acum cu summitul ăsta câte 24-26 ore!!!
    Este ilegal!!!
    Felix încearcă sa modifice OZU!!!
    Felix! Vezi că vor merge în instanță, mare atenție ce faci!!!
    Sunt oamnei care nu mai rezistă, adevărul va ieși cât de curând la iveală!
    Nu mai speriați oamenii ca să nu mai vorbească!!! Mare atenție! Tehnica este la modă, ca la Mircea Basescu și Izaura Bercrea…
    O să aveți cea mai mare surpriză…

  2. PNL l-a chemat la discuții pe Generalul Cioc să preia sefia SPP.
    Asta da veste bună…
    Generalul Cioc este o emblemă a SPP-lui, nu ca tine Pahontule un vânzător de țară, analfabet și sifon la alte servicii și la presedinte.
    Te face Cioc de nici nu visezi…
    Toți băieții îl așteaptă ca pe moș crăciun pe Cioc!
    Sunt toti porniți împotriva ta ghiul, ai să vezi cât de curând ce o să mai apară…

  3. Ca sa spui ca Liviu Dragnea „si-a facut-o cu mana lui” cand a renuntat la serviciile SPP, inseamna sa acreditezi exact ce spuneai mai devreme „taxa de protectie” ca sa nu-l boicoteze. SPP nu mai e de mult un serviciu de protectie si paza, e un serviciu secret, impotriva statutului si a Constitutiei, mai mult, pare a fi un traficant de informatie obtinuta in exercitarea atributiunilor de serviciu. Cand te declari luptator cu statul paralel, cum a facut Dragnea, nu mergi la o ciorba de burta cu una din institutiile fondatoare…Implicarea, pe fata, in lupta politica a acestei institutii, obliga o analiza serioasa, nu stiu daca numai conducerea ei e vinovata (bine, inr-un stat normal la cap, Pahontu asta ramanea un soi de plutonier de companie, cu toate pilele lui, cu toata Biotera si Cearapinul nas…), dupa atatea incalcari de lege e posibil ca insasi resursa umana sa fie profund corupta, mai ales ca oameni ca Pahontu au nevoie sa se inconjoare de o pleiada de fideli, neamuri, cumetri, obedienti patologici…Daca Iohanis se preteaza la astfel de „servicii” din partea SPP isi consolideaza imaginea de cocalar de Marginime, cu toate meritele maneliste derivate…
    P.S. Daca ne amintim ca Dulapau si-a facut sejururi la Neptun cu Pahontu, asa ca baietii, numai ei doi…

  4. Pă ma, daca a vazut ca Veronica apeleaza la paza jandarmi a zis ca poate are treaba si o deranjeaza..cinste lor cinste lor cinste sepepeilor!

  5. Asa a patit una a venit la intalnire cu prietenul ei apoi am plecat nervos si dupa cateva zile ma suna sa – si ceara scuze. Ce credeti ca i-am raspuns? Stai sa o intreb pe prietena mea sa vedem ce zice si mai vedem…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger