AcasăNewsSpitalul "Victor Babes": Starea pacientului care fusese suspectat de Ebola, foarte grava

Spitalul „Victor Babes”: Starea pacientului care fusese suspectat de Ebola, foarte grava

Starea barbatului suspectat de Ebola, diagnosticat cu malarie, care a fost transferat de la Institutul „Matei Bals” la Spitalul „Victor Babes” din Capitala, este inca foarte grava, existand riscul unei complicatii a bolii, cu afectare pulmonara.

„Prognosticul ramane in continuare rezervat. Nu este inca o stare foarte buna. Exista riscul sa faca o complicatie a malariei, cu afectare pulmonara”, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babes”, Simin Florescu.

Medicul a precizat ca functiile renala si cerebrala ale barbatului si-au reluat activitatea normal, insa acum exista suspiciunea unei afectari pulmonare. „Pacientul este sub tratament, este constient, dar sub continua supraveghere medicala”, a mai spus directorul medical al unitatii unde este internat barbatul.

Barbatul de 51 de ani din Ploiesti, recent intors din Nigeria, a fost mai intai internat la Institutul „Matei Bals”, fiind suspectat de Ebola, dar, dupa stabilirea diagnosticului de malarie, a fost transferat la Spitalul „Victor Babes”.

author avatar
Alina Costache
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger