AcasăNewsSpitalul Universitar are o noua Unitate de Primiri Urgente

Spitalul Universitar are o noua Unitate de Primiri Urgente

Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti beneficiaza, incepand de luni, de o noua Unitate de Primiri Urgente. Este cea mai mare unitate de profil din tara.

Costurile investitiei se ridica la 15 milioane de lei, 80 la suta din suma fiind alocate de Ministerul Sanatatii si Banca Mondiala, iar restul din bugetul spitalului. Unitatea are 2.800 metri patrati si este cea mai utilata din tara.

Spre deosebire de alte Unitati de Primiri Urgente, cea de la Spitalul Municipal este dotata cu un incubator pentru nou-nascuti si o sala de ingrijire a acestora si va primi in urmatoarele trei luni un tomograf special.

Potrivit sefului unitatii, doctorul Andrei Georgescu, gradul de adresabilitate maxim ce poate fi permis la noua Unitate de Primiri Urgente este de 500 de prezentari pe zi.

author avatar
Cornelia Draghici
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger