AcasăNewsSpitalul Polisano, proiect umanitar de amploare

Spitalul Polisano, proiect umanitar de amploare

11 copii cu malformatii congenitale grave, operati in aceasta saptamana la Sibiu

Spitalul Polisano se alatura efor­turilor pe care Ministerul Sa­natatii le face pentru salvarea cat mai multor inimi de copii nascuti aparent fara speranta.

11 copii cu malformatii congenitale grave operati in aceasta saptamana la Sibiu

Unsprezece copii, intre 6 luni si 13 ani, din familii cu mari dificultati financiare, si-au gasit, in aceasta saptamana, salvarea in Spitalul Polisano, in cadrul unui proiect umanitar de amploare realizat in colaborare cu Fundatia “Healing Little Hearts” (Marea Britanie), Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Fundatia Polisano si Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.

 Echipa de top, inimi salvate

 Pentru a veni in sprijinul celor 11 copii cu maformatii congenitale grave au fost invitate la Sibiu mai multe echipe internationale de medici din Marea Britanie, Spania si Italia care, alaturi de medicii Spitalului Polisano, au realizat interventiile chirurgicale necesare, costurile fiind acoperite de catre cele doua fundatii, cu ajutorul partenerilor lor. Dintre medicii invitati ii amintim pe Dr. Robin Martin, Presedintele Societatii Britanice de cardiologie pediatrica, Dr. Serban Stoica, medic primar in chirurgie cardiovasculara pediatrica la Spitalul Universitar din Bristol, Dr. Philip Knight (UK), Dr. Delia Valverde Montoro (Spania), Dr. Lorenzo Stephan Grazioli (Italia), impreuna cu echipa de asistente medicale. Echipa medicala a Spitalului European Polisano a fost compusa din Conf. Dr. Victor Costache, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica, Dr. Constantin Condac, Dr. Cristina Leatu, Dr. Nicolae Florescu, Dr. Viorela Cotarla, avandu-l ca invitat pe Dr. Adrian Lacatusu, cardiolog pediatru (Timisoara).

Centru de boli cardio-vasculare la Sibiu

Pe langa ajutorul specializat la cel mai inalt nivel acordat micutilor si schimbul de experienta, proiectul a creat premisele realizarii unui centru de boli cardio-vasculare pediatrice in SIBIU. In Romania (la o populatie de 19 mil. de locuitori) exista un necesar de aprox. 1500-1600 de operatii anual. Deocamdata se realizeaza numai aprox. 550 de interventii /an, cauza principala fiind lipsa personalului medical si paramedical calificat. Foarte important de precizat, chirurgii, anestezistii si restul echipei medicale au realizat interventiile pro bono, pentru ca acesti copii cu malformatii conge­nitale cardiace grave, care ani de zile nu au putut avea parte de o operatie care sa le redea sanatatea, sa poata avea o sansa la o viata normala. In felul acesta Spitalul Polisano se alatura efor­turilor pe care Ministerul Sa­natatii le face pentru salvarea cat mai multor inimi de copii nascuti aparent fara speranta, dar a caror sansa la viata poate fi redata prin dedi­catie profesionala si prin sustinere financiara. Si medicii de la Polisano nu se opresc aici: programul operator gratuit pentru copiii cu malformatii congenitale cardiace continua seria actiunilor de responsa­bilitate sociala derulate de Spitalul European Polisano.

Echipa de chirurgie cardiovasculara pediatrica se va intoarce regulat in Sibiu, iar pacientii viitori vor fi centralizati pe lista de programari aflata in evidentele Clinicii Polisanosiale partenerilor sai sociali.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
472 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger