Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Spionii britanici nu dau doi bani pe tehnologia Huawei

Spionii britanici nu dau doi bani pe tehnologia Huawei

Autor:

Directorul tehnic al serviciului de spionaj Government Communications Headquarters (GCHQ) spune ca tehnologia gigantului chinez de telecomunicatii este “very, very shoddy”, adica de calitate inferioara, si ar putea fi interzisa pentru principalele retele 5G din Marea Britanie.

 

huawei Spionii britanici nu dau doi bani pe tehnologia Huawei

Daca-i asa, atunci se contrazic cu Serviciile americane, pentru care producatorul chinez a ajuns o problema de securitate nationala

“Securitatea Huawei nu seamana cu nimic altceva – tehnologia sa este de anul 2000. Este de foarte proasta calitate. Nu am vazut nimic care sa ne dea incredere ca programul de transformari va face ceea ce spun ei ca va face. E doar inginerie slaba”, a declarat Ian Levy, omul care conduce Centrul National de Securitate Ciberbetica (NCSC) din cadrul GCHQ. Recent, unitatea din Banbury a anuntat, in cel de-al cincilea raport anual, “defectele majore” in calitatea securitatii cibernetice si al ingineriei software a Huawei, desi compania a anuntat ca va cheltui peste 2 miliarde de dolari pentru a-si rezolva problemele identificate. Levy a precizat ca echipamentele Huawei ar putea fi interzise „in zonele sensibile”, cum ar fi Westminster, asta daca deputatii britanici vor decide cine va construi viitoarele retele 5G ale tarii. Occidentul discuta in prezent posibilitatea de a exclude Huawei de la programele de extindere a retelelor 5G, in contextul acuzatiilor, in special din partea SUA, ca Huawei se ocupa de spionaj in numele Chinei. Agentiile americane de informatii, inclusiv Agentia Nationala de Securitate (NSA), FBI si CIA, au cerut cetatenilor sa evite utilizarea smartphone-urilor Huawei, a altor produse electronice si a serviciilor din cauza temerilor ca firma poate transmite datele utilizatorilor guvernului de la Beijing si se va angaja in spionaj. Serviciile americane nu au prezentat pana acum nicio dovada concreta, insa Ryan Ding, director executiv la Huawei, a declarat ca SUA speculeaza , desi “nu foloseste niciun echipament Huawei si nici nu stie daca echipamentul nostru 5G este patrat sau rotund, exprima  fara incetare probleme de securitate asupra companiei noastre”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!