AcasăNewsSpionaj economic la Ipromin: Informatii clasificate, divulgate unor afaceristi rusi

Spionaj economic la Ipromin: Informatii clasificate, divulgate unor afaceristi rusi

Caz de spionaj economic la Ipromin. Procurorii DIICOT au descoperit ca mai multi factori de decizie de la aceasta companie au divulgat unor afaceristi rusi informatii clasificate referitoare la zacamintele de cupru si metale rare din zona Moldova Noua.

DIICOT cerceteaza mai multe persoane, parte dintr-un grup infractional romano-rus, suspectat de spionaj economic. „In fapt, s-a retinut ca factori de decizie din cadrul SC Ipromin SA Bucuresti au divulgat catre persoane din mediul de afaceri din Federatia Rusa, informatii si documente clasificate, referitoare la zacamintele de cupru si metale rare din zona Moldova Noua, mai exact zacamantul de banatite si zacamantul “Suvorov””, precizeaza reprezentantii Directiei, intr-un comunicat de presa.

Procurorii DIICOT verifica „autenticitatea documentatiei, caracterul clasificat al informatiilor si documentelor, impactul negativ asupra securitatii nationale precum si efectele produse asupra economiei nationale si mediului concurential,  urmand ca, raportat la probatoriul administrat, sa fie dispuse masurile legale in cauza”, se mai mentioneaza in comunicat.

Saptamana trecuta, un cetarean rus a fost prins in timp ce incerca sa plece de pe Aeroportul Otopeni avand asupra sa documente si harti geologice, emise de autoritati ale statului roman. Documentele contineau informatii clasificate privitoare la zacamintele de cupru si metale rare aferente exploatarilor Moldova Noua, potrivit sursei citate.

author avatar
National
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger