AcasăNewsSpecialistii avertizeaza! Pericol de inundatii pe raurile din mai multe judete: COD...

Specialistii avertizeaza! Pericol de inundatii pe raurile din mai multe judete: COD GALBEN!

In timp ce meteorologii au emis o informare de vreme rea – cu ploi si vijelii, valabila in intreaga tara, joi si vineri, specialistii hidrologi atentioneaza asupra pericolului de inundatii in cazul mai multor rauri.

Avertizarea COD GALBEN emisa de hidrologi este valabila de joi dupa-amiaza si pana vineri, 31 mai. Reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor precizeaza ca „exista risc de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE”.

Atentionarea vizeaza, incepand de joi, ora 15, raurile mici din bazinele hidrografice: Viseu, Iza (judetul Maramures), Crisul Negru, Crisul Alb (judetele Hunedoara, Bihor si Arad) si Aries (judetul Alba). De asemenea, incepand de vineri, ora 03.00, avertizarea Cod Galben cuprinde unele rauri mici din bazinul superior si mijlociu al Siretului (judetele Suceava, Neamt, Iasi si Vaslui) si din bazinul superior al Jijiei (judetele Botosani si Iasi).

Incepand de joi dimineata si pana vineri la orele 18, meteorologii au anuntat ca, la nivelul intregii tari, vremea va fi urata. Vor fi precipitatii sub forma de ploi torentiale, insotite de descarcari electrice, grindina si vijelii.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger