AcasăNewsSpalatorul de cadavre

Spalatorul de cadavre

Gazetaria se imparte in interviuri normale si cele ale lui Cristoiu

Am crezut ca pot sa trec mai usor de teapa data de Cristoiu si de vorbele lui mieroase. De interviul cu Ghita zic. Da de unde! A devenit o obsesie. Ba chiar mi-a incoltit in minte ideea ca totul a fost pus la cale cu buna stiinta.

Gazetaria se imparte in interviuri normale si cele ale lui Cristoiu

Nu mi-am dorit niciodata sa fiu Ion Cristoiu. Am alte pretentii de la mine. Si nici nu ma vad luand drumul Belgradului doar pentru a asculta povestile nemuritoare ale unuia care nu mi-a inspirat incredere nici cand arunca numai zarul castigator in afacerile cu statul. Nu stiu ce si-a imaginat Cristoiu ca poate scoate de la Ghita, acel ceva care sa rupa gura targului, care sa arate cum de l-a apucat brusc teama si a plecat mintenas din tara cu acte masluite. Pai, ori era infricosat de moarte de ce ii pregatise Negulescu „Portocala”, si aunci decizia lui a fost spontana, ori si-a aranjat din timp evadarea din Romania. Nu l-as fi intrebat pe fugar, desi el zice ca nu e, nici cine i-a dat actele de identitate false si nici cu complicitatea caror servicii de informatii a iesit din tara pe unde au vrut ele. Da, da, ele, caci numai plozii neintarcati mai pot crede ca a plecat pe unde a vrut el. Pe Ghita, fara atatea strategii de interviu laudat degeaba, l-as fi abordat fara menajamente dupa cel mult doua intrebari de protocol: de unde aveti bani sa stati aici? Locuiti intr-o casa superba, cu o chirie pe masura, beneficiati de multe servicii care nu sunt gratuite si Serbia nu mai este, de ceva vreme, o tara ieftina. In Romania aveti sechestru pe avere, firmele nu au voie sa miste. Ati reusit – pardon de golanie! – sa sutiti banii din afacerile cu statul? Singur sau vi i-a scos altcineva? La plecare sau v-ati intalnit pe drum cu cine trebuia? Fara aceste intrebari elementare, demersul lui Cristoiu seamana mai mult a spalare de cadavre. Exact cum il acuza el, prin 1995, pe Tatulici. Jack, interviul tau pute rau. A mort.

author avatar
Valentin Boeru
2.330 afisari

3 COMENTARII

  1. Stiti ce trebuie sa „decupeze” Cristoiu din „dezvaluirile” lui Ghita? Sufrageria lui Oprea, asta-i subiectul care-l leaga, oficial si public pe Basescu de toata mizeria de care se distanteaza el acum. Vi s-a parut interesat Cristoiu de asta?! Mai degraba, e un soi de intelegere, sa plece Kovesi, dar fara motivatia sufragerista, ca si Tudorel Toader, mai ales pentru publicitatea facuta acestui eveniment, a fost atacat, asa ca demersul cristoian pare un soi de spalare de creier public…

  2. Ion Cristoiu nu are treaba cu ziaristica! El este o piticanie invartita in lumea presei, cu un caracter ( si infatisare, nu mai vorbesc de exprimare) de tot rahatul!

  3. Stai linistit, dle. Boeru! Nu esti si nu vei fi niciodata Ion Cristoiu!! Daca orice musca ar face miere……….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger