AcasăNewsSotul Corinei Mihaila, omul care l-a ingenuncheat pe miliardarul Solomon Lew

Sotul Corinei Mihaila, omul care l-a ingenuncheat pe miliardarul Solomon Lew

Cine spune ca piata imobiliara este blocata de o criza ce bate la usa n-a privit si dincolo de Curtici. In lume se dau batalii aprige pentru proprietati evaluate la milioane de dolari, rechinii din domeniu sau miliardarii direct interesati de extinderea portofoliului lupta pentru fiecare metru patrat scos la vanzare. De departe, sud-estul Asiei reprezinta noua miza, locul de vacanta preferat al bogatilor, cu Thailanda, Singapore si, de ceva vreme, Vietnam pe lista destinatiilor favorite.

Scandalul anului pe piata imobiliara din Asia o afacere in care este implicata si o romanca

Derulata pana de curand  departe de ochii lumii, o poveste despre orgolii si ambitii, forta, relatii si interese tine capul de afis al presei internationale. Este vorba despre tranzactia incheiata intre Kai Nargolwala (membru in C.A. al Credit Suisse) si Christian Larpin, miliardar stabilit in Hong Kong si sotul Corinei Mihaila. Primul a vandut o vila in statiunea thailandeza Phuket, evaluata la 10 milioane de dolari, al doilea a cumparat, dar in scena apare un al treilea personaj, ce se considera pacalit.

Mai intai, cateva precizari despre Corina Mihaila, romanca la usa careia bat vedetele de la Hollywood in cautarea unui sfat sau pentru comenzi personalizate. Este printre liderii din domeniul creatiilor de bijuterii, fondatoare si proprietara a cunoscutei companii Stefere. Interpretarea pe care o da accesoriilor de lux si designul unic fac din produsele Corinei Mihaila alegerea cautata de Elton John, Nicki Minaj sau Madonna. In Romania, bijuteriile Stefere sunt cunoscute doar de putini oameni, acesta fiind un brand exclusivist ce poate fi intalnit in marile centre din America, Franta, Italia sau Elvetia.

O tranzactie contestata

The Australian scrie ca Solomon Lew a fost ingenuncheat de Christian Larpin, iar vanitatea miliardarului de la Antipozi se cere, acum, razbunata. Despre ce este vorba, pe scurt… Anul trecut, Lew sustine ca a batut palma cu bancherul Kai Nargolwala pentru vila acestuia din Phuket. Pret de vanzare: 10 milioane de dolari! Fara sa semneze vreun act, totul a fost un gentlemen’s agreement, afirma Solomon Lew, intelegere, insa, pe care Kai si sotia sa, Aparna, nu o recunosc. Cert e ca, la scurt timp, proprietatea a fost achizitionata de Christian Larpin, tranzactia fiind incheiata prin cedarea catre Quo Vadis Investments Limited (una dintre firmele sotului Corinei) a actiunilor de la Querencia Limited, compania in portofoliul careia se afla vila.

Lew, un procesoman cunoscut

Cu toate ca afacerea s-a incheiat, iar noii proprietari deja au inaugurat casa de vacanta din Phuket, Solomon Lew s-a incapatanat sa duca mai departe lupta, desi a pierdut meciul pentru proprietatea asta. Descris de presa de la Antipozi drept cel mai mare procesoman al tarii, miliardarul l-a dat in judecata pe Kai Nargolwala, dar, scriu ziarele australiene, cauta sa il atraga in solidar si pe Christian Larpin. Doua procese sunt pe rol, unul la Curtea Suprema din Caraibe, iar altul la Inalta Curte din Singapore.

Larpin, asalt pe piata asiatica

Christian Larpin si-a concentrat afacerile derulate in ultimii ani pe piata asiatica. Boom-ul imobiliar de aici nu-l putea ocoli pe sotul Corinei Mihaila, care este in prezent unul dintre cei mai importanti investitori in turism din Vietnam. Detine o impresionanta casa in statiunea Phu Quoc, precum si in Da Nang si Ho Chi Minh, deruland importante business-uri in Hong Kong, dintre care merita sa amintim Michelangelo Cruises Limited, o companie ce ofera iahturi spre inchiriere in regim charter. In urma cu mai bine de 20 de ani, Christian Larpin era CEO si co-proprietar al Elite Models, firma ce reprezenta supermodelele Naomi Campbell si Claudia Schiffer.

author avatar
Cristina Elvira
3.053 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger