AcasăNewsSotia lui Sergiu Nicolaescu, Dana, interzice presei publicarea imaginilor de la inmormantare

Sotia lui Sergiu Nicolaescu, Dana, interzice presei publicarea imaginilor de la inmormantare

(foto: realitatea)

UPDATE:  Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti, din Bucuresti. Preotul Valentin Fotescu, slujitor al lui Dumnezeu in Biserica Ortodoxa ,,Sfanta Vineri” din Bucuresti, a declarat ca incinerarea este un pacat si nu se poate face slujba pentru cei care aleg o astfel de metoda, dupa moarte.

Dana Nicolaescu, vaduva regizorului Sergiu Nicolaescu, a solicitat presei sa trateze cu decenta si respect evenimentul cauzat de disparitia cineastului.

(foto: realitatea)

“In temeiul art. 78 din Codul civil intitulat «Respectul persoanei decedate», va solicit sa tratati cu decenta si respectul cuvenit, tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului meu, Sergiu. Totodata, va interzic sa publicati/difuzati materiale de presa scrisa, si/sau audiovizuala ori internet, respectiv fotografii sau filme audio/video de la inmormantarea sotului meu. Precizez ca aceste lucruri au legatura cu viata mea intima, personala si de familie, intr-un moment dramatic al vietii mele”, a transmis Dana Nicolaescu, intr-un comunicat de presa.

In replica, avocata Paula Iacob a afirmat ca nu este morala cererea sotiei marelui regizor. “Daca era vorba de incinerarea domniei sale intelegeam sa lase un testament in care sa spuna interzic, dar ca o persoana fizica sa interzica ceva ce se intampla cu amintirea unui mare om care apartine istoriei, nu numai a cinematografiei, istoriei Romaniei, eu spun ca nimeni din familie, inclusiv sotia, nu poate interzice ca romanii si lumea mondiala, care a cunoscut existenta acestui mare regizor, sa nu fie informata”, a spus avocata, pentru rtv.

Paula Iacob a adus in discutie inmormantarile regale, mentionand ca nici macar in acele cazuri nu se interzice accesul presei: “Nici curtile regale nu interzic sa se filmeze inmormantari sau ce se intampla in asemenea situatii cu oameni care sunt membrii ai curtilor regale si mie mi se pare prea mult voluntarism in acest interzic. Legea interzice, omul nu poate interzice. Nu este nici o lipsa de respect daca vad o fotografie a locului unde se va odihni Sergiu Nicolaescu”.

author avatar
Alina Costache
3.304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger