AcasăNewsSotia lui Ion Lucian: "A murit de gripa porcina!"

Sotia lui Ion Lucian: „A murit de gripa porcina!”

Sotia lui Ion Lucian, Paula Sorescu, a facut o dezvaluire socanta asupra cauzei mortii marelui actor de teatru, spunand ca maestrul ar fi decedat in urma unei gripe porcine.

„A murit de o boala stupida, a luat virusul cunoscut drept gripa porcina. Diagnosticul mi-a fost confirmat si la spitalul Cantacuzino, si la spitalul Colentina. Medicii au facut tot ce au putut, dar nu au reusit sa distruga acest virus. La el antivirusul nu a avut efect, virusul si-a schimbat tulpina. Putea sa mai traiasca”, a dezvaluit sotia maestrului.

Teatrul Excelsior va fi redenumit „Ion Lucian”, dupa numele marelui actor care a fondat institutia de spectacole, decedat sambata, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, luni, cand a venit sa ii aduca un ultim omagiu artistului.

Trupul neinsufletit al lui Ion Lucian a fost depus luni la Teatrul Excelsior, unde familia, prietenii si admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu. In foaierul teatrului sunt expuse pagini din ziare cu articole despre decesul maestrului, e-mail-uri de condoleante, venite pe adresa teatrului, dar si afise ale spectacolelor pentru copii realizate de Ion Lucian, pe scena Teatrului Excelsior.

Actorul Ion Lucian, care a murit sambata seara, poate fi descris ca o persoana care si-a petrecut intreaga viata sub semnul teatrului; una dintre cele mai mari bucurii pe care acesta le-a avut a fost deschiderea, anul trecut, a noului sediu al Teatrului Excelsior din Capitala, al carui director a fost.

Ion Lucian urma sa primeasca, in martie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) din Capitala, dar ceremonia a fost amanata, din cauza bolii artistului. El a fost internat pe 11 martie, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, cu suspiciune de bronhopneumonie si anemie, iar sambata seara, maestrul a trecut in nefiinta.

author avatar
Ciprian Purice
414 afisari

3 COMENTARII

  1. Pacat! Indiferent care a fost motivul, am mai pierdut un mare actor.Odihneasca-se in pace!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger