AcasăNewsSot desbagubit cu 8,8 milioane de amant

Sot desbagubit cu 8,8 milioane de amant

Danielle, marul discordiei, intre sotul ei, Keith King (stanga) si amantul Francisco Huizar

Un judecator american a condamnat un barbat care a avut o relatie cu o femeie maritata sa-i plateasca aceasta amenda record sotului inselat. Decizia instantei decurge dintr-o lege obscura, valabila si astazi in vigoare in unele state.

Danielle marul discordiei intre sotul ei Keith King sus si amantul Francisco Huizar

In Carolina de Nord nu e bine sa ai relatii extraconjugale, asa cum a constatat pe pielea lui Francisco Huizar, care va trebui sa scoata din buzunar echivalentul a 7.513.416 euro (8,8 milioane de dolari) din cauza ca s-a atins de nevasta altuia.

Amantul Francisco Huizar

In virtutea legii bizare ”Alienation of affection”, abolita in majoritatea jurisdictiilor din SUA din 1953 dar inca in vigoare in sase state americane. Concret, legea permite unei persoane casatorite si inselate sa ceara despagubiri unei terte persoane care a provocat separarea cuplului.

Danielle

Totul a inceput in 2015 cand Huizar a intalnit-o pe Danielle, sotia lui Keith King, om de afaceri, la o competitie ciclistica organizata de acesta din urma la New York. Ulterior, Francesco si Danielle au inceput sa flirteze la telefon dar Keith si-a dat seama ca ceva nu este in regula si i-a cerut lui Francisco sa-i lase sotia in pace. Dar Huizar, agent de asigurari, a inceput sa inchirieze camere de hotel nu departe de domiciliul cuplului, pentru a se intalni cu Danielle. Relatia lor a durat cateva luni si s-a prelungit si cand cei doi soti erau in vacante. ”Atunci mi-am dat seama ca este imposibila o reconciliere cu Danielle”,a  explicat Keith la proces.

Judecatorul Orlando Hudson a rupt triunghiul amoros in favoarea sotului inselat

In fata judecatorului, Danielle a declarat ca era nefericita in casatoria cu Keith si cand a inceput relatia cu Francisco a inceput in paralel si o procedura de divort. Avocatul lui Huizat a evidentiat si faptul ca sotul Daniellei o manipula si-i interzicea sa aive acces la bani. Pana la urma insa, clientul sau a fost condamnat sa plateasca sotului incornorat suma de 8,8 milioane de dolari. Dar nu este cea mai severa sentinta pronuntata de un judecator din Carolina de Nord intr-o situatie de acest gen. In 2011, amanta unui barbat casatorit a fost condamnata sa-i plateasca 30 de milioane de dolari sotiei inselate. In fiecare an, tribunalele din Carolina de Nord trebuie sa solutioneze 200 cazuri legate de legea”Alienation of affection”.

author avatar
Tudor Borcea
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger