AcasăNewsSorina Pintea, ministrul unui popor de infractori

Sorina Pintea, ministrul unui popor de infractori

Ministrul Sanatatii spune ca se roaga de spitale sa le dea bani

Nici nu stii daca sa te infurii ori sa ramai calm dupa o asemenea declaratie. „Sunt putin trista, am avut niste experiente neplacute. Cred ca este ceea ce ne caracterizeaza pe noi ca popor (…) Va spun foarte sincer, ma si gandeam dupa si sper sa nu ma citeze nimeni, eu cred ca suntem un popor de infractori! In momentul in care se maresc amenzile, protestam. Pai, daca eu nu am de gand sa incalc legea, de ce sa fiu suparat ca (sic!) cresc amenzile?!”. Sorina Pintea a facut aceste afirmatii. La cald, ele infurie, dar analizate sub guvernarea sinceritatii si cu luciditate, exprima o realitate care doare al naibii de tare, dar care ne defineste ca natie. Romanii insista sa dea si adora sa ia spaga!

Ministrul Sanatatii spune ca se roaga de spitale sa le dea bani

Cand ministrul Sanatatii face controale inopinate si umileste managementul spitalelor demascand jegul din marile unitati sanitare din tara, nu e bine, i se reproseaza ca lucreaza la campania Pesedeului. Daca nu merge pe teren, la fel, nu-i ok, dovedeste incompetenta, habar nu are ce sistem corupt si mizer conduce, e doar un alt ministru caruia nu-i pasa. Vorbele Sorinei Pintea sunt, poate, primul strigat de disperare al unui politician din ultimii ani – ajunge, Romanie, nu se mai poate astfel! Luni seara, la o dezbatere in care s-a atins si tema spagii din spitale, ministrul Sanatatii a rabufnit. Rezultatul? O radiografie sincera si exacta a romanului in 2019 – blazat, dezinteresat, spagar, needucat, smecheras de joasa speta.

Avem buget mare la Sanatate. Degeaba!

Pe bune, cui ii pasa ca Sanatatea are un buget care ii permite sa investeasca in modernizarea spitalelor? Nimanui, altfel n-am avea atatea cazuri de manageri care nu se obosesc nici macar sa intocmeasca un amarat de dosar pentru achizitia de aparatura medicala de cea mai noua generatie. Da, se intampla in Romania de azi, ministrul Sanatatii ii implora pe managerii de spitale sa ceara bani pentru modernizare, ati mai pomenit asa ceva?! „Avem un buget istoric! Stiti ce fac de doua saptamani? Ma rog de spitale sa depuna documente, sa putem sa le dam bani ca sa isi cumpere aparatura medicala! Cred ca este o nebunie. Este!”.

Sunt trista pentru ca, in loc sa gasim solutii la probleme, il gasim vinovat pe ministru ca vede aceste probleme. Daca nu le-ar vedea, tot pe el l-am gasi vinovat, ca de ce nu le vede!”. Asa si-a inceput discursul Sorina Pintea, un ministru care a ajuns sa fie criticat de presedintele tarii pentru ca a indraznit sa …sa ce?! Sa mearga in control prin spitalele din Romania, sa demaste ipocrizia, aratand in acest fel ca Iohannis, in disperarea de a-si face imagine/ campanie, a premiat/ decorat si gunoiul din aceste unitati.

S-a ajuns aici si din cauza ca romanul nu mai are constiinta muncii, el vine la serviciu doar ca sa fie undeva, confunda job-ul cu socializarea si despre responsabilitate crede ca-i un banc nereusit. „Am constatat de-a lungul carierei ca, daca nu exista masuri coercitive, nicio problema nu se rezolva (…) Un exemplu …exista un pacient care nu este cod rosu, iar medicul ii spune «iti pun o perfuzie», dupa care lasa perfuzia sa curga incet si il tine trei ore in salon. In tot acest timp, afara stau si asteapta alti 10 pacienti. Atunci, trebuie sa vii si sa-l sanctionezi pe cel care face asta. Repet, daca nu avem mijloace coercitive, nu cred ca vom putea rezolva ceva in Romania!”. Din pacate, nici asa nu se va schimba nimic. Cand angajatul roman este amendat, in el se desteapta brusc toate drepturile ce nu i-au fost respectate, incep amenintarile cu judecata, ba in unele cazuri se pune si de o delatiune mica pe la DNA. Ca asa-i invatat romanul, turnator si paracios inca din gradinita!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
417 afisari

3 COMENTARII

  1. Ministresa are si parti bune dar este si prostovanca cind afirma ca poporul român este infractor..Da ce Dragnea si Dancila sint mai destepti? Cum e turcu e si pistolu! Numai sa faca ceva bun pt. tara asta!

  2. Ministresa are si parti bune dar este si prostovanca cind afirma ca poporul român este infractor..Da ce Dragnea si Dancila sint mai destepti? Cum e turcu e si pistolu! Numai sa faca ceva bun pt. tara asta!

  3. Cred ca e o tipa de isprava ,insa nu merge de loc sa spui ca suntem un popor de infractori,
    multi nu sunt infractori ,deci nu merge sa generalizezi si sa spui popor pt.ca printre noi sunt infractori. Pacat, pe unii romani i-a jignit.Chiar daca sunt unii care comenteaza legile si amenzile ,asta nu inseamna ca sunt infractori.
    Sper sa fie atenta pe viitor si sa se controleze cand face declaratii ,mai ales ca mi se pare a fi o persoana care chiar vrea sa faca treaba in domeniul sanatatii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger