AcasăNewsSorin Rosca Stanescu remaniaza Guvernul Ponta

Sorin Rosca Stanescu remaniaza Guvernul Ponta

In ciuda declaratiilor belicoase, Victor Ponta nu a vrut sa rupa USL, ci doar sa schimbe raportul de forte in favoarea partidului pe care-l conduce.  Prima tinta a premierului este sa elimine din Guvern mai multi ministri liberali.

Relu Fenechiu, Eugen Nicolaescu, Mariana Campeanu si Constantin Nita, pe faras

Cu sau fara voia lui, Sorin Rosca Stanescu i-a facut jocul lui Victor Ponta, atacurile lansate de senatorul PNL reprezentand pretextul de care avea nevoie liderul social-democrat pentru a face ordine in USL si in Executiv. Potrivit unor surse din PSD, Ponta intentioneaza sa le forteze mana penelistilor si sa-i oblige sa accepte o remaniere guvernamentala. ”Pe lista premierului se afla ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ministrul Muncii, Marian Campeanu si ministrul Transportului, Relu Fenechiu. Intre noi fie vorba, Ponta s-a saturat sa i se bata obrazul pentru ca sustine un politician acuzat de fapte de coruptie”, ne-a declarat un lider PSD. Totodata, acesta a precizat ca social-democratii vor fi obligati sa sacrifice si ei un ministru. ”De la noi, cel mai probabil, va fi schimbat Constantin Nita (ministrul delegat pentru Energie – n.r)”, ne-a mai spus pesedistul.

PSD si PNL, din nou la masa negocierilor

Victor Ponta vrea sa traga spuza guvernarii pe turta PSD

Pe langa ”improspatarea” garniturii de ministri, Victor Ponta a cerut rediscutarea protocolului USL. „Va trebui sa facem o echipa de negociere si va trebui sa updatam protocolul, au aparut situatii noi si cred ca dupa acest moment tensionat, cu Sorin Rosca Stanescu, trebuie sa rediscutam protoclul. Trebuie sa avem mecanisme de intarire a solidaritatii. A fost mai usor cand era in opozitie, acum la putere oamenii sunt suparati. Alianta DA tot el a rupt-o, stie foarte bine ce face”, a afirmat premierul, la finalul sedintei BPN. Totodata, acesta a precizat ca asteapta ca liberalii sa probeze prin fapte ca sunt solidari cu social-democratii la guvernare.  ”Am primit garantii, dar trebuie puse si in practica, pentru ca aveam scris si pana acum in acord ca nu se intampla, si uite s-a intamplat si nu a patit nimeni nimic. Deci importante sunt faptele de acum incolo, nu declaratiile. Noi mergem mai departe, dar pana nu se restabileste acel protocol inseamna ca, practic, cum sa spun, e suspendat, nu?” a explicat Ponta, mentionand ca USL ”functioneaza pe baza de necesitate”.

Premierul, contrazis de liberali

Asa cum era de asteptat, interventia lui Victor Ponta le-a cazut greu liberalilor, vicepresedintele Mircea Diaconu afirmand ca mecansimul de suspendare a protocolului USL nu este acela indicat de liderul PSD. ”Nu acela e mecanismul de suspendare a protocolului, nu ca spune unul sau altul indiferent cine ar fi el”, a precizat Diaconu.  ”Decizia de renegociere a protocolului este peste nivelul meu, tine de presedintele Antonescu. Sa vedem cat de inteleapta va fi renegocierea”, a puncat si liderul PNL Dambovita, Mihai Volintiru.

[poll id=”513″]

author avatar
National
2.396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger