AcasăNewsSorin Ovidiu Vantu, trimis in judecata. Ce a anuntat DNA

Sorin Ovidiu Vantu, trimis in judecata. Ce a anuntat DNA

Predicţia lui Sorin Ovidiu Vîntu. Numele-surpriză care se vor bate pentru postul de preşedinte al României, în 2024

Directia Nationala Anticoruptie a facut public, miercuri, faptul ca procurorii au dispus trimiterea in judecata a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.

Afaceristul este acuzat de cumparare de influenta, iar cauza va fi judecata de Tribunalul Bucuresti.

Iata ce au comunicat reprezentantii DNA:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Vantu Sorin Ovidiu i-a promis si remis lui Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul promisiunii ca va face demersuri pe langa un inalt demnitar, astfel incat o anumita persoana sa fie numita pe postul de guvernator al Deltei Dunarii.

Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucuresti.

Precizam ca, la data de 18 octombrie 2016, Olteanu Bogdan a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta (comunicat nr. 1284/VIII/3 din data de 18 octombrie 2016).

Prezentul dosar a fost disjuns pe motiv ca, initial, inculpatul Vantu Sorin Ovidiu a solicitat incheierea unui acord ca urmare a recunoasterii vinovatiei, insa ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

author avatar
Andrei Coman
586 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger