AcasăNewsSorin Oprescu reamenajeaza Piata Victoriei. Vrea pasaj, parcare si hol subteran!

Sorin Oprescu reamenajeaza Piata Victoriei. Vrea pasaj, parcare si hol subteran!

Primarul Sorin Oprescu si-a propus sa revitalizeze urban Piata Victoriei si propune un proiect amplu pentru zona respectiva.

Concret, primarul Capitalei vrea ca in Piata Victoriei sa se realizeze un nou pasaj rutier, o parcare subterana, dar si un hol subteran care sa faca legatura intre cele trei muzee din zona, respectiv Muzeul Antipa, Muzeul Taranului Roman si Muzeul de Geologie.

Noul pasaj subteran ar urma sa faca legatura intre Bulevardul Iandu de Hunedoara si Bulevardul Ion Mihalache. Ar fi al doilea pasaj din zona, dupa cel deja existent si care face legatura intre Bulevardul Iancu de Hunedoara si Bulevardul Nicolae Titulescu.

Totusi, exista numerosi specialisti care sustin ca, in conitiile deja existente, realizarea unui pasaj rutier pe directia Bulevardul Iancu de Hunedoara – Bulevardul Ion Mihalache va fi foarte dificila din punct de vedere tehnic.

Primaria Capitalei vrea sa realizeze o parcare subterana deasupra casetei de metrou, folosindu-se de spatiile reziduale deja existente.

Holul subteran care va face legatura intre cele trei muzee din zona va putea gazdui expozitii temporare. Holul ar urma sa fie dotat cu luminatoare zenitale (acoperisuri transparente) si sa fie realizat dupa modelul Muzeului Luvru din Paris.

Concursul de solutii pentru revitalizarea urbana a zonei respective va avea loc la sfarsitul lui 2015, estimandu-se ca lucrarile ar putea incepe undeva in 2018.

author avatar
Cristi Ionita
658 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger