AcasăNewsSorin Oprescu, obligat sa demoleze turnul Cathedral Plaza

Sorin Oprescu, obligat sa demoleze turnul Cathedral Plaza

Tribunalul Dambovita a decis, printr-o hotarare definitiva si irevocabila, ca Primaria Municipiului Bucuresti trebuie sa darame Cathedral Plaza, dat fiind ca aceasta a fost ridicata fara autorizatie de construire legala.

Edilul a fost somat de catre justitia romana sa emita o decizie prin care sa dispuna daramarea cladirii cu 19 etaje, Cathedral Plaza, si sa ia masurile necesare pentru aducerea terenului in situatia anterioara construirii turnului.

Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti (ARCB) doreste refacerea cadrului din zona de protectie a Catedralei Sfantul Iosif din centrul Capitalei.

Arhiepiscopia sustine ca hotararea trebuie sa raspunda dorintei romanilor de desfiintare a constructiei, conform rezultatelor unui sondaj realizat in iulie 2011, cand 81,1% dintre respondenti s-au pronuntat in favoarea demolarii Cathedral Plaza.

ARCB a trasmis un comunicat de presa in care mentioneaza motivarea sentintei, potrivit careia decizia de desfiintare a constructiei reprezinta o masura de legalitate.

“Autoritatile publice sunt obligate sa respecte legea, sa restabileasca ordinea de drept perturbata prin emiterea unui act administrativ nelegal, pentru inlaturarea consecintelor materiale produse (…) desfiintarea acestei constructii reprezinta pe de o parte aplicarea principiului legalitatii, iar pe de alta parte singura posibilitate a inlaturarii afectarii drepturilor si intereselor reclamantilor‟, se mai arata in comunicat.

De asemenea, in motivarea sentintei se mai subliniaza si ca: “interesul pe care s-au sprijinit demersurile juridice ale reclamantilor este un interes public deosebit, intrucat se afecteaza nu un spatiu public, ci un spatiu public cu valoare istorica deosebita, aspect de care autoritatea publica era obligata sa tina seama‟.

author avatar
Alina Costache
809 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger