AcasăNewsSorin Oprescu: "Calea Victoriei devine strada pietonala"

Sorin Oprescu: „Calea Victoriei devine strada pietonala”

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca intentioneaza sa transforme Calea Victoriei intr-o strada pietonala.

Conform planului pus la cale de Sorin Oprescu, acest lucru se va petrece chiar de la jumatatea anului in curs. Concret, Calea Victorie va deveni strada pietonala in weekend-uri. Mai intai masura ar urma sa fie aplicata pe segmentul cuprins intre Piata Victoriei si Ateneul Roman. Ulterior, masura va fi aplicata pe segmentul cuprins intre Piata Victoriei si Splaiul Independentei.

„Intentionam ca de la jumatatea acestui an, sambata si duminica, sa transformam Calea Victoriei, intre Piata Victoriei pana la Hilton, in strada pietonala. A doua faza va fi de la statuia lui Carol la bd. Regina Elisabeta. A treia faza va fi de la bd. Regina Elisabeta pana la Splai, ca o prelungire a Centrului Istoric”, a fost mesajul transmis de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Primarul Sorin Oprescu sustine ca a primit mesaje de la aproape 500.000 de bucuresteni care ii recomandau sa aduca celebra Calea Victoriei la modul in care aceasta functiona in perioada interbelica. Si atunci, Calea Victoriei devenea strada pietonala in weekend-uri, desi nu existau atatea restaurante si cafenele precum astazi.

Contestat pentru pista de biciclisti pe care a trasat-o pe Calea Victorie, Oprescu a precizat ca „pista respectiva face parte din axa Nord-Sud si este facuta la cererea biciclistilor”.

author avatar
Cristi Ionita
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger