AcasăNewsSomnoroase pasarele, pe la Taxe si Impozite lucreaza

Somnoroase pasarele, pe la Taxe si Impozite lucreaza

Ssst, la DITL Sector 5 se vegeteaza

Initial, articolul trebuia sa se numeasca „Fetele lui Misa vor la nani”, dar cum Directiile de Impozite si Taxe Locale apartin de primarii, seful ANAF scapa. Pentru moment. Deocamdata, hai sa ne ocupam de alte somnoroase pasarele. Sunt pasarelele de la DITL Sector 5, punct de lucru strada Uranus. Perpendicular pe Casa Poporului, colt cu Academia Romana, deci in inima Capitalei. Fix acolo si-au facut cuib loazele care ar trebui sa il ajute pe fraierul ce-n brate are un vraf de hartii si-n piept o inima ghemuita in spatele unor emotii inutile.

Ssst la DITL Sector 5 se vegeteaza

O banala tranzactie auto s-a dovedit mai plina de aventura decat traversarea Jepilor Mari in plina iarna. Vinzi sau cumperi, nu conteaza, in Romania esti obligat sa dai cu pixul in fata birocratizdelor de la DITL. Si de aici incepe aventura!

Ai platit amenda? Degeaba!

„Ai o amenda neachitata, nu-ti inregistrez masina!”. „Doamna, trebuie sa fie o greseala, eu nu…”. „Ce greseala, pustiule?! Ia vezi tu cum gresesti pe Uranus, la colegi, iti vor spune ei despre ce-i vorba. Urmatorul!”. La cei 37 de ani ai sai, pustiul se facu mic, ca o minge de ping-pong lovita intre doua institutii decrepite. Intamplarea a avut loc pe final de iulie, intr-un Bucuresti mai aglomerat ca niciodata pe timpul verii.

„Fata, ce-ar merge o pauza de somn!”

La Uranus, nici urma de agitatia din Kogalniceanu, sediul DITL de aici e mai pustiu ca stadionul din Stefan cel Mare atunci cand joaca Dinamo. Doua doamne, si ele venerabile pustoaice de plus 45 anisori, se plictisesc una pe alta cu pozele postate pe Facebook. Traiasca tehnologia moderna si dreptul de a veni la serviciu cu smartphone-ul facut cadou de iubi! In timp ce privea tamp la dezgustul fata de munca pe care-l afisau cu nonsalanta angajatele DITL S5, subsemnatul a fost facut KO de o replica rostita cu candoare: „Fata, ce-ar merge acum o pauza de somn! Nu, dar, pe bune, de ce sa nu ne dea si noua o ora pe zi pauza de somn?! Intre unu si doua ar fi cel mai potrivit… asa, cam dupa masa de pranz. Ce zici?”.

Colega n-a mai zis nimic, cuprinsa parca si ea de o jena nevinovata. Multe drepturi ar mai cere bugetarii, dar la o pauza de somn nu cred ca s-a mai gandit careva. Si, totusi, a facut-o, cu voce tare, bruneta de la masa 1, camera 2, pe dreapta cum intri in sediul DITL din Uranus.

La ANAF, se plateste formularul Declaratiei unice

Promiteam la inceputul articolului ca Ionut Misa nu face subiectul acestei compuneri, insa era pacat sa incheiem naratiunea fara o scatoalca aplicata ANAF-ului. Marti dimineata, coada de zeci de metri la sediul din Baneasa, sute de oameni imbulzindu-se sa cumpere cu 4,2 lei formularul Declaratiei unice. Aproape 1 euro pentru o hartie xeroxata ce, in mod normal, trebuia sa se gaseasca sub forma gratuita pe toate birourile ANAF S1. De unde, in curtea institutiei functiona un singur copiator, chipurile detinut de o societate privata care, bagam mana in foc, nu are absolut, dar absolut nicio legatura cu sefii/ sefuletii institutiei ori cu rudele lor apropiate! Nu, nu, nicidecum!

author avatar
Andrei Coman
783 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger