AcasăNewsSolutia lui Trump: inarmarea profesorilor

Solutia lui Trump: inarmarea profesorilor

Presedintele SUA, cu ochii in podea, in momentul cand parintii elevilor ucisi i-au cerut socoteala

Confruntat cu marturiile supravietuitorilor atacului armat de miercurea trecuta dintr-un liceu din Florida, soldat cu 17 morti, Donald Trump a promis  masuri „puternice”.

Presedintele SUA cu ochii in podea in momentul cand parintii elevilor ucisi i au cerut socoteala

Rand pe rand, elevi de la diferite scoli indoliate dupa atacuri armate si parinti ai victimelor, asezati in jurul presedintelui american la Casa Alba, si-au spus durerea si suferinta. Au avansat si diverse propuneri, printre care si cea de a inarma o parte a corpului profesoral. Insa Trump, care a promis membrilor National Rifle Association ca vor avea in el ”un adevarat prieten la Casa Alba”, joaca o carte delicata. Profesorii, a precizat Trump, pot  purta arma de o maniera disimulata si ar urma o formare  speciala prealabila, indicand ca aceasta solutie ar merita cu adevarat sa fie analizata. ”Evident, s-ar aplica doar profesorilor care stiu sa manuie o arma, sugerand o inarmare a circa 20% din personalul echipelor pedagogice. Trump a criticat conceptul ”locurilor sanctuar” unde nicio arma nu este permisa, estimand ca astfel de obiective joaca un rol de magnet pentru „maniaci”, pe care el i-a caracterizat ca fiind „lasi” care prefera astfel de tinte de unde nu vor primi riposte. Trump a promis si masuri ”forte” privind verificarea antecedentelor judiciare si psihiatrice ale cumparatorilor de arme si ”fermitate” in ce priveste varsta legala pentru a cumpara o arma de foc.

Prietenul de la Casa Alba al National Rifle Association ascultand marturiile celor care au supravietuit masacrului din Parkland

Numeroase persoane au relevat ca Nikolas Cruz, atacatorul din Florida, a putut achizitiona, la 18 ani, o arma semiautomata, in timp ce pentru a cumpara alcool varsta minima este de 21 de ani. National Rifle Association (NRA) si-a exprimat imediat opozitia fata de orice ridicare a pragului de varsta pentru cumpararea unei arme, apreciind ca aceasta i-ar face sa plateasca pentru actele criminalilor pe cetatenii care respecta legea.

Fiica mea este in cimitir, domnule presedinte

”Va rog, domnule Trump, trebuie bun simt”, a declarat parintele unei victime din Parkland, cerandu-i presedintelui sa impuna o limita de varsta de 21 de ani pentru cumpararea unei arme de foc. Lunga marturie a lui Andrew Pollack a carui fiica de 18 ani, Meadow, a fost ucisa la liceul Marjory Stoneman Douglas, l-a amutit pe presedintele american. ”Nu am sa-mi mai vad niciodata copilul. Ea nu este aici, este la North Lauderdale, la cimitirul King David, acolo trebuie sa ma duc ca sa-mi vad copilul”. ”Cati copii trebuie sa mai moara ucisi de gloante. SUA a esuat sa-si protejeze copiii”, a adaugat barbatul.

In Florida, primarii anti-arme pot fi demisi

Incredibil dar adevarat, o lege il autorizeaza pe guvernatorul Floridei sa pedepseasca primarii care promulga reguli vizand un control al accesului la arme de foc. Masurile merg pana la demitere. Acest stat are printre cele mai laxe legislatii privind achizitia si portul armelor, consecinta a lobby-ului sustinut al filialei locale a NRA, in ciuda tentativei mai multor municipalitati de a promulga legi mai severe in materie de arme.

De ce domnule presedinte

Dar, dupa 1987, aceste demersuri au devenit ilegale si, dupa 2011, sunt pasibile cu amenda (5000 de dolari) si destituirea edililor. Rick Scott, guvernatorul republican al Floridei, initiatorul acestor masuri, se afla inca in functie si a obtinut un A+ din partea NRA, care noteaza toti alesii americani in functie de atitudinea lor fata de comertul si posesia de arme de foc.

Stand your Ground

Inainte de 2011, anumite orase din Florida au pus in practica anumite reguli privind armele. Spre exemplu, in Groveland, rezidentii nu aveau dreptul sa traga focuri in aer pe strada. Iar la Palm Beach si Miami armele nu erau autorizate in cladiri municipale si in parcuri. Insa dupa 2011, aceste reguli nu s-au mai aplicat.Florida este si statul unde s-a nascut legea legitimei aparare ”Aparati-va teritoriul” (”Stand your Ground”) care da unei persoane dreptul de a riposta prin forta daca se crede in pericol, fara a fi obligata de a cauta sa fuga, chiar daca are aceasta posibilitate. Alesii locali, care voteaza mereu legi pro-arme, sunt majoritar republicani, sustinuti de NRA. Tot ei au respins o propunere de lege initiata de democrati, vizand interzicerea armelor de asalt in Florida. Masacrul din Parkland s-a facut cu o arma de asalt.

Deja 1000 de arme ilegale confiscate la Chicago, din ianuarie

De la inceputul anului, o mie de arme de foc detinute ilegal au fost confiscate pe strazile din Chicago, au anuntat autoritatile. A mia arma a fost confiscata in noaptea de marti spre miercuri, cand un infractor recidivist a fugit in timpul unui control rutier, a precizat seful politiei din Chicago, Eddie Johnson, partizan al unor legi mai stricte privind armele de foc. Altadata un model privind reglementrile stricte ale armelor, anumite legi locale au fost invalidate de instante iar Chicago se confrunta cu un aflux masiv de arme ilegale din alte state. Cel de-al treilea mare oras din Statele Unite se mai confrunta de altfel cu un varf alarmant al crimelor comise cu arme de foc. In 2016, peste 750 de persoane au fost ucise de gloante. De atunci, Chicago a angajat mai multi ofiteri si a adoptat noi metode de mentinere a ordinii pentru a reduce violenta. Peste 60% din armele nou achizitionate folosite pentru infractiuni si crime in Chicago au provenit din alte state, in special din Wisconsin si Indiana, potrivit unui studiu al Universitatii din Chigaco din 2015. Daca in Chicago sunt interzise armele de asalt, un tribunal a invalidat interdictia de a purta pistoale iar autoritatile au fost constranse sa autorizeze portul lor disimulat si cu permis port arma.

author avatar
Tudor Borcea
113 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da si ce faci joci pac-pac cu profu finca mi-a dat 4 la mate si ca ea m-a lasat s-a intalnit cu alt baiat. Îl faci victima sigura el cu un pistol dosit, iar el cu grenade pistol mitraliera fumigene si pistol de rezerva. Atunci care e solutia optima? Intre a taia ceapa verde cu cutitul lat sau cu iataganul turcesc indoit? O sa tai cu cutitul adica daca nu esti militar restrictionezi arma. Nici aia nu sta cu arma decat la instructie sau in razboi, o tine in rastel da nu asa cu lacat cifru si sigiliu plantonului. Semn ca or sti ei saracii de ce le tiu asa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger